Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Νέα μαθήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Επεκτείνονται οι θεματικές ενότητες του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πεντέλης με την προσθήκη 10 νέων θεματικών ενοτήτων.

Συγκεκριμένα:

  1. Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων
  2. Εκπαίδευση Μεταναστών: Επίπεδο Α1: Απευθύνεται σε αρχαρίους ή ψευδοαρχαρίους υποψήφιους όσοι έχουν κατακτήσει όλες τις γλωσσικές δεξιότητες της ελληνικής γλώσσας)
  3. Αγγλικά για το Χώρο Εργασίας (Α2 – Β1)
  4. Αγγλικά για τον Τουρισμό (Α2)
  5. Βασικά Αγγλικά Α1
  6. Βασικά Γαλλικά Α1
  7. Εθελοντισμός: Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων, Εκτάκτων Αναγκών στην τοπική κοινωνία
  8. Εργαστήρι Μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές
  9. Προληπτική Ιατρική για την Τρίτη Ηλικία
  10. Εργαστήρι Δημιουργίας Κοσμήματος

Ήδη λειτουργούν 8 Τμήματα. Με τις νέες θεματικές ενότητες, ο συνολικός αριθμός των παρεχόμενων ενοτήτων εκμάθησης δεξιοτήτων από το Δήμο Πεντέλης, ανέρχεται σε 18 και σε αυτά μέχρι στιγμής συμμετέχουν 150 άτομα.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Τα τμήματα ξεκινούν τη λειτουργία τους με τη συμπλήρωση 20 συμμετοχών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεολαίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και υπεύθυνη για τη Νέα Πεντέλη, Φωτεινή Μαρκαντώνη δήλωσε:

«Δίνοντας έμφαση στη Δία Βίου Μάθηση των ενηλίκων ως εφόδιο επαγγελματικής εξέλιξης, κοινωνικής ένταξης και αυτοβελτίωσης υλοποιούμε προγράμματα γενικής εκπαίδευσης που απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό αλλά και ειδικότερα, σε φοιτητές, σε νέους επαγγελματίες, νέους γονείς, πολίτες μεγαλύτερων ηλικιών και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη θερμή αποδοχή των προγραμμάτων από τους δημότες μας που συμμετέχουν με ενθουσιασμό λαμβάνοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για αυτούς και διευρύνουμε τις θεματικές μας ώστε να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στην Ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://penteli.gov.gr/εκδήλωση-ενδιαφέροντος-συμμετοχής-σ/

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ