Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Κοσμοπούλου εναντίον Κεχαγιά: “Λειτουργούμε με ευθύνη, όχι με επικίνδυνη ανευθυνότητα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Νατάσσα Κοσμοπούλου, Δήμαρχος Πεντέλης, κατηγορεί την τέως Δήμαρχο, Δήμητρα Κεχαγιά, για αδιαφορία απέναντι στα παιδιά του Δήμου κατά την 4ετή διοίκησή της, ενώ αντιπαραθέτει τα πεπραγμένα της τωρινής δημοτικής Αρχής προκειμένου να εδραιωθεί η ασφάλεια των παιδιών.

Το κείμενό της κας Κοσμοπούλου έχει ως εξής:

“Είναι τουλάχιστον έκδηλη η αγωνία της ΄Συμπολιτείας’ και της τέως δημάρχου κας Κεχαγιά, προσπαθώντας να “βάλουν τα πράγματα στη θέση τους”, όπως λένε στην ανακοίνωσή τους, δηλαδή προσπαθώντας απεγνωσμένα να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο μιας 4ετούς διοίκησης που, εκ του αποτελέσματος, ξεκάθαρα, εγκατέλειψε τα παιδιά της Νέας Πεντέλης στη μοίρα τους, ενώ γνώριζαν και σήμερα να έχουν το θράσος να κατηγορούν τη νέα δημοτική αρχή.

Παραθέτουμε τα βασικά έγγραφα στα οποία στηρίζουν την “ασφάλεια” των παιδιών μας, όπως διατείνονται και με τα οποία αποδεικνύεται περίτρανα η έωλη απολογητική τους στάση:

–Η υπ’ αριθμ. 014090-14/4/1973 οικοδομική άδεια του κτιρίου που έχει εκδοθεί για χρήση κατοικίας στην οποία στήριξαν την απόφαση παραμονής του σταθμού στον χώρο.

–Το από 30/7/2021 Δελτίο Πρωτοβάθμιο Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων του Υπ. Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το οποίο επισημαίνεται στην πρώην δήμαρχο και τοπογράφο κα Κεχαγιά ότι έπρεπε να ενεργήσει έλεγχο στατικής επάρκειας.

Αποδεδειγμένα, λοιπόν:

• Η κα Κεχαγιά γνώριζε και όμως δεν έκανε τίποτα ουδέποτε και επιπλέον, υπήρξε αδιαφορία στη συμμόρφωση με τις διατάξεις της νομοθεσίας, ενώ η προθεσμία έτρεχε από το 2017 και της ήταν γνωστό ότι όφειλε να κάνει σεισμικό έλεγχο.

• Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο νομιμότητας παραμονής στο κτίριο – η ημερομηνία 31/3/2024 ήταν καταληκτική.

• Κάναμε αυτό που οφείλαμε ως Δημοτική Αρχή που λειτουργεί με ευθύνη και όχι με ρίσκο, όπως ακούμε με μεγάλη έκπληξη την επικίνδυνη ανευθυνότητα στην ουσία να την ονοματίζουν ρίσκο και να την παρουσιάζουν ως προτέρημα μιας διοίκησης.

• Προστατεύσαμε τα παιδιά μας με όποιο πολιτικό κόστος, γιατί για εμάς η ασφάλειά τους είναι αδιαπραγμάτευτη”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ