Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Καταργήθηκαν τα νομικά πρόσωπα του Δ. Πεντέλης-Όφελος πάνω από 500.000 ευρώ ετησίως

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, η εισήγηση της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά για κατάργηση των δύο Νομικών Προσώπων του Δήμου (Ο.Π.ΑΘ. και Ο.Κ.Π.Α.).

Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου καθώς το προσωπικό και οι δραστηριότητες των δύο Νομικών Προσώπων, εντάσσονται πλέον κάτω από την ομπρέλα του Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι δύο θέσεις Προέδρων και Αντιπροέδρων που υπήρχαν και μαζί και οι αντίστοιχες αμοιβές.  Παράλληλα καταργούνται τα διπλά λογιστήρια και οι εξωτερικοί συνεργάτες που υποστήριζαν τα νομικά πρόσωπα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Με την κίνηση αυτή που επιλέξαμε μειώνονται οι δομές του Δήμου, επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος της δημοτικής δράσης, μειώνεται η γραφειοκρατία και οι διαδικασίες, ενώ σοβαρές είναι και οι οικονομίες κλίμακος που επιτυγχάνονται με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με τον περιορισμό της σπατάλης που υπήρξε στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού, θα επιφέρουν όφελος για τους δημότες 500.000ευρώ το χρόνο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ