Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Η καθυστερημένη αντίδραση του Ν. Μπάμπαλου έφερε οικονομική ζημιά στο δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την ταλαιπωρία μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών και τα ταμεία του δήμου χρεώνονται την λάθος αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων από το σεισμό

Πολλαπλά θα κοστίσει στο δήμο Ηρακλείου Αττικής η πρωτόγνωρη καθυστέρηση που επέδειξε η δημοτική αρχή του κ. Νίκου Μπάμπαλου, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε σχολικές μονάδες της πόλης από το σεισμό του Ιουλίου.
Έτσι, μετά την γνωστή ταλαιπωρία που βιώνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από την αβελτηρία της διοίκησης, έρχεται η σειρά και των ταμείων του δήμου – δηλαδή της ίδιας της τσέπης των Ηρακλειωτών – να υποστούν τα απόνερα της καθυστερημένης αντίδρασης της διοίκησης.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση Μπάμπαλου για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες για την διαμόρφωση των χώρων για την μεταστέγαση των ακατάλληλων σχολικών μονάδων, μετά από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019, προχωρά σε απευθείας ανάθεση έργου προϋπολογισμού 290.000 ευρώ σε εργολάβο με τον οποίο ο Δήμος συνεργάζεται ήδη μαζί του, με ποσοστό έκπτωσης μόνο 11% όταν σε όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα έργα δινόταν έκπτωση άνω του 40%.
Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και όπως ήταν λογικό έντονη ήταν η αντίδραση των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, το κλίμα ήταν τόσο φορτισμένο που ανάγκασε τον ίδιο τον Δήμαρχο να προσέλθει για πρώτη φορά από το 2014 σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να υποστηρίξει την “διαπραγματευτική δεινότητα” της διοίκησής του που πέτυχε τόσο μικρή έκπτωση.
Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, κ. Γιάννη Φίλανδρου προς τον παριστάμενο Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας ως προς το μέσο ύψος των εκπτώσεων που επιτυγχάνει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια σε αντίστοιχα τεχνικά έργα, η απάντηση ήταν 40 – 50%!
Μετά από αυτό στην τοποθέτησή του έκανε λόγο, σε έντονο τόνο, ότι η μη διαπραγμάτευση στην ουσία από την διοίκηση, το ασυνήθιστα χαμηλό ποσοστό έκπτωσης και η συγκεκριμένη επιλογή της διοίκησης προκαλεί αμέσως, με βάση το μέσο σύνηθες ποσοστό έκπτωσης που επιτυγχάνει ο Δήμος, οικονομική ζημιά στον Δήμο της τάξης των 100.000 ευρώ περίπου.
Και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Χρήστος Τσουλουχάς επέκρινε την απουσία διαπραγμάτευσης από την διοίκηση και της επιλογή της να μην απευθυνθεί και σε άλλον εργολάβο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Σάκης Μήνας.
Και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που μειοψήφησαν υπογράμμισαν ότι δεν τίθεται θέμα διλήμματος και ότι οι εργασίες στα σχολεία μπορούν να γίνουν έγκαιρα και σωστά αλλά και στις πραγματικές τιμές της αγοράς.
Τελικά το θέμα εγκρίθηκε με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ