Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει με 500.000 ευρώ τη διαχείρισης αποβλήτων στο Δήμο Πεντέλης

0

Στην προμήθεια νέου σύγχρονου εξοπλισμού για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων αποσκοπεί η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πεντέλης.

Συγκεκριμένα με την σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η Δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, θα υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα
“Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων” στο Δήμο Πεντέλης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας έως το ποσό των 495.000 ευρώ και από ίδιους πόρους του δήμου Πεντέλης με 13.400 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός προμήθειας με ΦΠΑ ανέρχεται στα 508.400 ευρώ.

Στο πλαίσιο της σύμβασης προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού με την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και σαρώθρων. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η προμήθεια δύο απορριμματοφόρων 14 και 16 κυβικών με συστήματα εσωτερικής πλύσης, καθώς και η προμήθεια δύο ηλεκτρικών αναρροφητικών σαρώθρων πεζού χειριστή.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα βιώσιμο σχέδιο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε στενή συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής δημιουργούμε μια πράσινη Περιφέρεια Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε στοχεύουμε να κάνουμε την Αττική Περιφέρεια πρότυπο στην Ευρώπη. Ο νέος σχεδιασμός βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες όπως η στροφή προς την κυκλική οικονομία, η υλοποίηση ρεαλιστικών λύσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και η ενίσχυση της ανακύκλωσης με στόχο την ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων».

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.