Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Αποκομιδή κηπαίων: Επαναφορά των ραντεβού για τους δημότες Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Επανέρχεται από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 η εφαρμογή για την αποκομιδή κηπαίων και ογκωδών με ηλεκτρονικό ραντεβού.

Οι πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης έχουν τη δυνατότητα είτε να ενημερώσουν και να κλείσουν ραντεβού με την υπηρεσία με την κλασική οδό, δηλαδή τηλεφωνικά, είτε με λίγα κλικ από το υπολογιστή ή το κινητό τους.

Πρώτα κλείνουμε το ραντεβού και μετά αποθέτουμε τα κηπαία σε θέση στάθμευσης οχήματος επί του οδοστρώματος.

Ηλεκτρονικό ραντεβού

Για να υποβάλετε ηλεκτρονικά ραντεβού για την αποκομιδή κηπαίων και ογκωδών χρησιμοποιείται την εφαρμογή “kipaia.kifissia.gr”

Τηλεφωνικό ραντεβού

Οι πολίτες πάντα έχουν και τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας για ραντεβού, με την αρμόδια υπηρεσία και το Γραφείο Δημότη στα τηλέφωνα 210 6200145 και 2132007272

Οδηγίες για κηπαία

Για την ευκολότερη αποκομιδή των κηπαίων οι δημότες παρακαλούνται να ακολουθούν τις εξής πρακτικές:

-Χρήση δεμένης σακούλας για κλαριά, γκαζόν, φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα κοπής δέντρων και θάμνων. Η σακούλα τοποθετείται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.

-Τα μεγάλα κλαδιά τοποθετούνται συσκευασμένα σε ελαφρά δέματα, δεμένα με ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα σε θέση στάθμευσης οχήματος επί του οδοστρώματος, μπροστά στην οικία στην οποία ανήκουν τα κηπαία.

Απαγορεύεται η τοποθέτηση τους σε πεζοδρόμια καθώς υπάρχει περίπτωση ζημιάς κατά την αποκομιδή τους για την οποία ο Δήμος Κηφισιάς δεν θα φέρει καμία ευθύνη.

Χρήσιμες οδηγίες

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθήσουν τις εξής πρακτικές:
-Να μην προβαίνουν σε απόρριψη σκουπιδιών (οικιακών, ογκωδών, πρασίνων, ανακυκλώσιμων κλπ) έξω από ξένες ιδιοκτησίες, οικόπεδα, ελεύθερους χώρους κτλ.
-Δεν επιτρέπεται η απόρριψη κλαδεμάτων και άλλων προϊόντων από κηπευτικές εργασίες εντός των κάδων των οικιακών απορριμμάτων.

Σε περίπτωση που οι δημότες παρατηρήσουν παράνομη απόθεση, να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ