Εκατοντάδες δενδρύλλια φυτεύτηκαν στη Νταού Πεντέλης στην αναδάσωση που διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ

0

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με την παρουσία πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών, εθελοντών , μαθητών καθώς και αιρετών των Δήμων Μελών, η 4η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2020 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Εθελοντές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φίλοι του Αττικού περιβάλλοντος όλοι μαζί, με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό , φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.
Να σημειώσουμε πως η αναδάσωση έγινε με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών


Στην 4η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π. για το 2020 παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος, η Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων και μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π, Κατερίνα Χρυσοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Παναγιώτης Καλφαντής, η Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου, η Τοπική Σύμβουλος Πικερμίου Κωνσταντίνα Λουλάκη και ο πρώην Τοπικός Σύμβουλος Πικερμίου Άγγελος Χουβαρδάς.

Βλάσσης Σιώμος: «Κοινός στόχος όλων είναι να κάνουμε πιο πράσινη από ποτέ την περιοχή της Νταού Πεντέλης»
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης: «Υλοποιούμε σήμερα την τέταρτη Αναδάσωση για το 2020, με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών. Είμαστε εδώ στην περιοχή της Νταού Πεντέλης, στην οποία έχουν γίνει δεκάδες εθελοντικές αναδασώσεις από τον Σ.Π.Α.Π. και υλοποιείται και εκτεταμένη εργολαβία αναδάσωσης από την Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής.
Κοινός στόχος όλων είναι να κάνουμε πιο πράσινη από ποτέ την περιοχή της Νταού Πεντέλης.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών και παιδιών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες και παιδιά, αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες.
Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε το σκοπό μας.
Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, ενισχύει τη δύναμη μας για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.
Να συγχαρώ τέλος, όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, καθώς και τους εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. που ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης και που κάθε φορά αγωνίζονται μαζί μας».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.