Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δ. Κεχαγιά: Επιστολή στους Βουλευτές του Βορείου Τομέα για το θέμα του κλεισίματος υποκαταστήματος τράπεζας στα Μελίσσια

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά παραβρέθηκε στην διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης στα Μελίσσια που διοργανώθηκε την Δευτέρα 17/10 από τον εμπορικό κόσμο της πόλης και τη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών και Επιχειρηματιών με τη συμπαράσταση και συμμετοχή όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος τόνισε ότι έχει ήδη προβεί σε σειρά ενεργειών με στόχο να αλλάξει η απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι η δημοτική αρχή θα είναι στο πλευρό όσων δικαίως αντιτίθενται σε αυτή την προσπάθεια κλεισίματος του καταστήματος.

Η κα Κεχαγιά επεσήμανε ξεκάθαρα, ότι η απόφαση να κλείσει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια είναι τουλάχιστον απαράδεκτη στην οποία εάν χρειαστεί, θα υπάρξει κλιμακούμενη αντίδραση, καθώς όλοι οι κάτοικοι του Δήμου εξυπηρετούνται σε αυτό το υποκατάστημα, επιχειρήσεις, νοσοκομεία. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι εκκρεμεί συνάντηση με τη διοίκηση της Τράπεζας την οποία έχει ζητήσει, ενώ επιστολή για το θέμα απεστάλη από την ίδια στους Βουλευτές Βορείου Τομέα.

 

 

«Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αντιτίθενται σε αυτή την απόφαση. Έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας να σταθούμε εμπόδιο στο κλείσιμο και θα συνεχίσουμε μέχρι να ανατραπεί η απόφαση αυτή», κατέληξε η Δήμαρχος Πεντέλης.

Παρόντες στη διαμαρτυρία ήταν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους επικεφαλής Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου (Δημοτική Συμμαχία), Άγγελος Παλαιοδήμος (Πεντέλη 2020), Αντώνης Φειδοπιάστης (Νέοι Άνθρωποι Νέα Αρχή), Λευτέρης Κοντουλάκος, (Μπροστά Μαζί) και Σπύρος Κωνσταντάς (Λαϊκή Συσπείρωση), κλιμάκιο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της Εθνικής Τράπεζας, της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Θέμα: «Διακοπή λειτουργίας υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια»

 

Αξιότιμε,

 

Με την παρούσα επιστολή, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης καταδικάζει την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας που αφορά στο κλείσιμο του Υποκαταστήματος Μελισσίων, την οποία και θεωρούμε εντελώς αδικαιολόγητη και λανθασμένη.

Σας επισημαίνουμε ότι το Υποκατάστημα που λειτουργεί στην Δημοτική Ενότητα Μελισσίων είναι το μοναδικό στο Δήμο Πεντέλης, έναν Δήμο στον οποίο κατοικούν 40.000 και πλέον άνθρωποι. Εξυπηρετεί, αποδεδειγμένα πέραν των εμπόρων και καταστηματαρχών όλου του Δήμου, ένα πολύ μεγάλο αριθμό νοικοκυριών, αλλά και ατόμων τρίτης ηλικίας και συνταξιούχων, οι οποίοι θα υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με την Τράπεζα, καθώς θα υποχρεωθούν να μετακινούνται σε γειτονικούς Δήμους προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Πρόκειται για μια κοντόθωρη απόφαση, την οποία η αποφασίζουσα Διεύθυνση της ΕΤΕ θα πρέπει να ξανασκεφθεί νηφάλια και να προβεί στην άμεση ανάκλησή της. Σεβαστείτε τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ, τα χρήματα και τον ιδρώτα των συνταξιούχων και αναλογιστείτε την ζημιά που η απόφασή σας αυτή θα επιφέρει στους επαγγελματίες αλλά και τους κατοίκους εν συνόλω του δήμου μας.

Παράλληλα έχουμε ήδη αιτηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου με τη Διοίκηση της Τράπεζας, προκειμένου να εκθέσουμε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ματαιωθεί η συγκεκριμένη απόφαση καθώς και να συνεργαστούμε προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την συνέχιση της φυσικής παρουσίας της ΕΤΕ στον Δήμο μας μέσω υποκαταστήματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στον εμπορικό κόσμο της πόλης συμμετέχοντας σε διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών και Επιχειρηματιών του Δήμου έξω από το Υποκατάστημα.

Ζητάμε και από εσάς να υποστηρίξετε το δίκαιο αυτό αίτημα, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που θα δημιουργήσει στους συμπολίτες μας αυτή η απόφαση.

 

Με εκτίμηση, Η Δήμαρχος

Δήμητρα Κεχαγιά

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ