Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα απειλή Τουρκίας: «Να κάνουμε στρατιωτική επιχείρηση στη Χίο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις απειλές κατά της Ελλάδας συνεχίζουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, «προκαλώντας» με στρατιωτικά έργα τα Ελληνικά νησιά.

Λόγο για ακραία τουρκικά σενάρια για στρατιωτικές επιχειρήσεις στα Ελληνικά νησιά, έκανε Τούρκος δημοσιογράφος. Συγκεκριμένα άφησε στον «αέρα» σενάριο περι στρατιωτικής επιχείρησης στη Χίο. Φαίνεται πως τα  τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν το «έργο» με απειλές για τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ μιλώντας στο CNN Turk δεν δίστασε δηλώσει πως «μπορούμε να κάνουμε στρατιωτική επιχείρηση σε Χίο και άλλα στρατιωτικοποιημένα νησιά» και πως το σύνθημα «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» σημαίνει πως η Τουρκία μπορεί να επέμβει στα νησιά.

Η παρουσιάστρια του CNN Turk Γκιονσού Ονγορέν Οζγκιούρ αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «Δηλαδή θα επέμβουμε στη Χίο; Συνήθως αυτά μας τα λένε οι καλεσμένοι μας που έχουν καριέρα στο στράτευμα».

Με τον Σεντίρ να απαντά: «Όταν κάνετε μπρα ντε φερ έτσι είναι. Άλλωστε το σύνθημα ‘θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’ σημαίνει πως ‘θα έρθω μια νύχτα στα νησιά σου τα οποία παραβιάζουν τις συνθήκες και θα τα κάνω να συμβαδίζουν με τις συνθήκες’.
Παράλληλα η δυσαρέσκεια της Τουρκίας για την εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας είναι έκδηλη στις εφημερίδες της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής Hurriyet που γράφει: «Η Ελλάδα δεν χορταίνει τα όπλα νέα – Παραγγελία 4 δισ. ευρώ στην Γερμανία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ