Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Δήμητρα Κεχαγιά: «Λέμε όλοι ένα μεγάλο ΟΧΙ στην επαναλειτουργία λατομείων στο Πεντελικό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά επανέλαβε τη θέση όλων να εμποδιστεί με κάθε μέσο, οποιαδήποτε προσπάθεια επαναλειτουργίας λατομείων στο Πεντελικό.

Η ίδια έκανε παρέμβαση τόσο στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής όπου και συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την επιχειρούμενη επαναλειτουργία λατομείων στο Πεντελικό, αλλά και στη συγκέντρωση-συναυλία που διοργανώθηκε από το Δήμο Διονύσου μαζί με τους Δήμους Πεντέλης και Κηφισιάς, καθώς και τον ΣΠΑΠ.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Λέμε και πάλι ένα τρανταχτό ΟΧΙ στα Λατομεία. Η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία απέρριψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, έως ότου εγκαταλειφθεί κάθε απόπειρα επαναλειτουργίας, έως ότου το Πεντελικό με τη μακραίωνη ιστορία, γίνει ξανά πράσινο και χώρος αναψυχής για όλο το Λεκανοπέδιο».

Η Δήμητρα Κεχαγιά έκλεισε την παρέμβασή της λέγοντας: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κανένα από τα αρμόδια στα οποία θα αποσταλεί η συγκεκριμένη μελέτη δε θα μπορέσει να περάσει μία απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Ο αγώνας δε σταματά εδώ. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και θα είμαστε παρόντες για να παρακολουθούμε τις ενέργειες όλων των φορέων στους οποίους θα αποσταλεί στη συνέχεια η συγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων με απόλυτο στόχο ότι αυτό δεν θα προχωρήσει ποτέ. Μόνον έτσι θα διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος στο βουνό, διότι αυτό που θέλουμε να αφήσουμε ως παρακαταθήκη για τα παιδιά μας, στοχεύουμε να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που προβλέπει για 44 χρόνια αυτή η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Θα την πολεμήσουμε, όπως την πολεμάμε σήμερα ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου. Από την πλευρά μας, η συμφωνία όλων μας, η ισχύς και η δυναμική που μας δίνει η ένωση των τριών Δήμων και του Σ.Π.Α.Π. για το συγκεκριμένο θέμα θα συνεχίσει να μας ακολουθεί μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άλλο από το να δούμε το βουνό της Πεντέλης όπως πράγματι όλοι το ονειρευόμαστε από παιδιά και όπως θέλουμε να
το αφήσουμε και στις επόμενες γενιές».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ