Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μώραλης για 25η Μαρτίου: “Να στοιχηθούμε πίσω από μια εθνική γραμμή”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ο αγώνας για την πατρίδα, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία είναι διαρκής”, τονίζει στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική επιθετικότητα, σημειώνει την ανάγκη ο πολιτικός κόσμος να στοιχηθεί πίσω από μια εθνική γραμμή.

Παράλληλα αναφέρεται στην εξάπλωση του κορωνοϊού και καλεί όλους να «επιδείξουμε πνεύμα κοινωνικής συνείδησης και ατομικής ευθύνης». Οπως τονίζει αυτός είναι «ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη σημερινή ημέρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

«Εύχομαι ο αγώνας που δίνει ολόκληρη η ανθρωπότητα απέναντι σε αυτόν τον «ύπουλο εχθρό» να είναι σύντομα νικηφόρος. Ας κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα τις ημέρες αυτές και ας πράξει ο καθένας μας αυτό που οφείλει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Χρόνια πολλά Ελλάδα! Θα τα καταφέρουμε!» καταλήγει το μήνυμα του δημάρχου Πειραιά.

Ολόκληρο το μήνυμα του Γιάννη Μώραλη

«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Σήμερα τιμάμε τον αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στον οθωμανικό ζυγό. Σχεδόν δύο αιώνες μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το μήνυμα παραμένει επίκαιρο. Ο αγώνας για την πατρίδα, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία είναι διαρκής.

Με την τουρκική προκλητικότητα στο «κόκκινο», με την επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της γείτονος σε διεθνές επίπεδο, όλος ο πολιτικός κόσμος ενωμένος πρέπει να στοιχηθεί πίσω από μία εθνική γραμμή, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας.

Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει τη χώρα μας αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη σημερινή ημέρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι να επιδείξουμε όλοι πνεύμα κοινωνικής συνείδησης και ατομικής ευθύνης. Βάζοντας ο καθένας από εμάς το κοινό καλό πάνω από το ατομικό.

Εύχομαι ο αγώνας που δίνει ολόκληρη η ανθρωπότητα απέναντι σε αυτόν τον «ύπουλο εχθρό» να είναι σύντομα νικηφόρος. Ας κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα τις ημέρες αυτές και ας πράξει ο καθένας μας αυτό που οφείλει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Θα τα καταφέρουμε!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ