Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μετάλλιο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Αθ. Ζούτσο

Δημοσιεύθηκε

στις

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κκ. Κυρίλλου, τελέστηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, ο Εορταστικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προς τιμή των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στο Καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Ανθούσα.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιότατος υποδέχτηκε στο αρχονταρίκι του Καθιδρύματος, τον Δήμαρχο Παλλήνης, Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Σμέρο, τον Αντιδήμαρχο Φώτη Αβαρκιώτη, τον πρώην Κοινοτάρχη Ανθούσας και Δημοτικό Σύμβουλο, Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη, τους Δημοτικούς Συμβούλους, Άγγελο Λιακόπουλο, Διονυσία Κουκουβάου και Γιώργο Μερτζάνο, τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων Ανθούσας και Παλλήνης, Γιώργο Μαρκουλή και Νίκο Κούτρα και τους κοινοτικούς συμβούλους Ανθούσας, Νίκος Μιγκλάκη, Σοφία Καλλέ και Πέτρο Δρακόπουλο.

Ο Σεβασμιότατος επέδωσε στον Δήμαρχο Παλλήνης, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, το Μετάλλιο που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τα 30 χρόνια Πατριαρχίας του και τα 60 χρόνια Ιεροσύνης του. Επίσης, του επέδωσε το αντίστοιχο Μετάλλιο που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου, τόπο καταγωγής του Οικουμενικού Πατριάρχη.

 

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, κ.κ. Κύριλλος ευχαρίστησε στον Δήμαρχο Παλλήνης, «για την επί πολλά έτη, έμπρακτη στήριξη» του και τις «δράσεις του για την εύρυθμη λειτουργία και την ανάδειξη της σημασίας του Καθιδρύματος στην Ανθούσα».

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος ευχαρίστησε από την πλευρά του, τον Σεβασμιότατο, χαρακτηρίζοντας ως «χρέος του, τη στήριξη του έργου του Οικουμενικού Πατριαρχείου»  και τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτό αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ Δήμου Παλλήνης και Φαναρίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ