Παλαιό Φάληρο: Βανδάλισαν με σβάστικα και «SS» γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο [Εικόνες]

0

Η εθελοντική ομάδα «Χρώματα και Όνειρα», με πρωτοβουλία του δήμου Παλαιού Φαλήρου, είχε δημιουργήσει τη μορφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ΚΑΦΑΟ, ωστόσο, το έργο δεν κατάφερε να κλείσει μήνα, αφού άγνωστοι μουντζούρωσαν το πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και έβαλαν μια σβάστικα και ένα «SS» στο μπράτσο του.

Την καταδίκη της ενέργειας φασιστοειδών που βρώμισαν γκράφιτι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εκφράζει με σχόλιο της η Κομματική Οργάνωση Παλαιού Φαλήρου του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Έξω τα φασιστοειδή από τις γειτονιές μας.

Η Κομματική Οργάνωση Παλαιού Φαλήρου του ΚΚΕ καταδικάζει την ενέργεια φασιστοειδών όπου με τη γνωστή τους τακτική μέσα στη νύχτα, σαν τα ποντίκια, βεβήλωσαν γκράφιτι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, βρωμίζοντάς το με τη σβάστικα και το σήμα των Ες-Ες.

Οι δημότες του Παλαιού Φαλήρου δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή τόσο σε χρυσαυγίτικες ενέργειες όσο και στα νέα εθνικιστικά τους μορφώματα που δημιουργήθηκαν όταν “εγκατέλειψαν το καράβι σαν τους αρουραίους” πριν βουλιάξει. Καμία ανοχή στις φασιστικές ιδέες και στις πράξεις τους. Καμία ανοχή και σε όσους τους δίνουν χώρο και τους ξεπλένουν όπως η δημοτική αρχή του Παλαιού Φαλήρου που κάθε χρόνο τους καλεί σε εκδηλώσεις του δήμου, αφού όπως λέει “είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα”.

Καλούμε το λαό να απομονώσει τις φασιστικές – ρατσιστικές οργανώσεις, να παλέψει ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που είναι η μήτρα που γεννά το φασισμό – ναζισμό. Να καταδικάσει τη δράση τους σε όλους τους χώρους, στα σχολεία, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς. Να τους στείλει εκεί που ανήκουν: Στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας». 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.