Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, ο νέος Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. (Π.Ε.Δ.Α.) Εκλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της, με ψήφους 18 και δύο λευκά επί 20 ψηφισάντων και με διάρκεια θητείας έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
Ο κ. Γ. Ιωακειμίδης ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παρατάξεων, γεγονός που χαιρετίστηκε ως “επιτυχία της αυτοδιοίκησης”.
Στη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ,, εκλέχθηκε ο κ. Νίκος Σαράντης, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. μέχρι πριν δέκα ημέρες.
Ο νέος Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. στη σύντομη ομιλία του μετά το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, τόνισε ότι για τον ίδιο “έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός ότι ψηφίστηκα απ΄όλες τις παρατάξεις”, επεσήμανε ότι “αυτοδιοικητικά, μπορούμε κάποιες φορές να δείχνουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μα χωρίζουν” και ολοκληρώνοντας την αναφορά του στην εκλογή του, είπε, ότι “αυτή η στιγμή είναι η κορυφαία της αυτοδιοικητικής μου πορείας, 35 χρόνια, τώρα, κι ελπίζω να μπορέσω ν΄ανταποκριθώ στις δύσκολες ευθύνες που αναλαμβάνω…”

Αναφορά του κ. Γ. Ιωακειμίδη στη λειτουργία της Π.Ε.Δ.Α
“Δεν μπορεί η ΠΕΔΑ να είναι μόνο οι 25 άνθρωποι του Δ.Σ. Αν δεν συσπειρώσουμε τους 66 συναδέλφους μας, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Σκοπεύω από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσω να επισκέπτομαι ένα προς ένα τους 66 συναδέλφους μας στην Αττική.
Θα τους δω, θα συζητήσω μαζί τους, θα τους εξηγήσω τι θέλουμε συλλογικά να κάνουμε, ν΄ακούσω τα δικά τους προβλήματα, να τα συγκεντρώσουμε, να τα ιεραρχήσουμε και να δουλέψουμε. Όλοι μαζί με πνεύμα συλλογικότητας…”

Η ομιλία του κ. Γ. Ιωακειμίδη ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη μιας θετικής διαπίστωσης: “Νομίζω ότι έχουμε τη μοναδική ευκαιρία ως ΠΕΔΑ να προχωρήσουμε ακόμη πιο ψηλά γιατί όλο αυτό τον καιρό που τη ζω, δεν έχουμε οξυμμένες κομματικές αντιπαραθέσεις.
Διαφορετικές θέσεις έχουμε, άλλο όμως είναι αυτό, κι άλλο, οι κομματικές αντιπαραθέσεις.
Πίσω από τον καθένα μας δεν κρύβεται κάποιο κόμμα που να του λέει θα κάνεις αυτό, εκείνο ή το άλλο. Άρα είναι στο δικό μας χέρι να συνθέσουμε, να προχωρήσουμε και να φτάσουμε στο αποτέλεσμα.”

Βιογραφικό σημείωμα Γιώργου Ιωακειμίδη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά.
Πτυχιούχος Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Δημιούργησε δικό του Τεχνικό Γραφείο στο Ρέντη, ασχολήθηκε με μελέτες/κατασκευές και παράλληλα για 15 χρόνια, δίδαξε το μάθημα της «Αντισεισμικής Τεχνολογίας» στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.
Το 1994 εκλέγεται Δήμαρχος Ρέντη, κλείνει το Τεχνικό Γραφείο του και αποσύρεται από το Πολυτεχνείο.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα, υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος 6 συνεχόμενες φορές στο αξίωμα του Δημάρχου, αρχικά στο Δήμο Ρέντη και από το 2010 στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστά 60% και άνω.
Διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της, της ΕΕΤΑΑ και τα τρία τελευταία χρόνια του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)
Υπήρξε μέλος της 4μελούς αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM) και τα τρία τελευταία χρόνια είναι εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνος για την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων.
Το 2011 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και επίσης, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.
Το 2014 επανεκλέγεται στα παραπάνω Διοικητικά Συμβούλια επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.
Από το 2011 είναι αντιπρόεδρος της ΠΕΔΑ και από τις 19 Ιανουαρίου 2018 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ