Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

«Συνεχίζουμε με την δική σας εμπιστοσύνη»: Η προεκλογική… πρόβα τζενεράλε του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Προεκλογικό προοίμιο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο Αττικής αποτέλεσε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου. Το γεμάτο από κόσμο Πολιστικό Πολύκεντρο, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο να κάνει έναν εκτενή απολογισμό του έργου της δημοτικής του αρχής, να στείλει μήνυμα ενότητας στα μέλη της παράταξής του, Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη, αλλά και να δώσει μια.. γεύση από τα συνθήματα που θα κυριαρχήσουν στην πολιτική του γραμμή έως τις εκλογές: «Δεν ρισκάρουμε το μέλλον της πόλης μας. Δεν ρισκάρουμε να χάσουμε όσα με κόπο καταφέραμε. Προχωράμε μπροστά. Με εμπιστοσύνη», η κορύφωση της ομιλίας του δημάρχου.
Ο Νίκος Μπάμπαλος διάλεξε να επικεντρώσει στα οικονομικά επιτεύγματα της διοίκησής του, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην σχετική κριτική που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα κυρίως από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Με κορυφαία την αναφορά στην απόφαση για την μείωση της δημοτικής φορολογίας, κατά 10% στα δημοτικά τέλη και κατά 7% στον ΦΗΧ, ο δήμαρχος μίλησε για τη μείωση του χρέους τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει φτάσει στο 80% με προοπτική, στο κλείσιμο των επόμενων χρόνων, να εκμηδενιστεί τελείως.

«Παραλάβαμε χρέος 10 εκατ. ευρώ και, χωρίς να στερήσουμε υπηρεσίες από τον Ηρακλειώτη, τουναντίον ενισχύοντας τις δομές, τις παροχές και τα έργα, καταφέρουμε μέσα σε 2,5 χρόνια να το ρίξουμε στα 2,2 εκατ. ευρώ, έχοντας πληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μας, παράγοντας κερδοφορίας στους ισολογισμούς, τριπλασιάζοντας το αποθεματικό μας», σχολίασε ο κ. Μπάμπαλος για να συνεχίσει την ομιλία του με αναφορά στις καινοτομίες και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή στην καθαριότητα, το πράσινο, την κοινωνική πολιτική, την παιδεία, τα έργα της καθημερινότητας, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

«Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της παράταξής μας. Ευχαριστώ την κάθε μια και τον κάθε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους ξεχωριστά γι’ αυτό. Όλοι μαζί αποτελούμε μια ομάδα που αγαπά την πόλη, σχεδιάζει και υλοποιεί για αυτήν, δουλεύει με ανιδιοτέλεια για το Ηράκλειο και συνεχίζει ενωμένη. Μια ομάδα ανοικτή που σας καλεί, καλεί όλους εσάς, να ενώσουμε δυνάμεις για να βαδίσουμε σταθερά στην πορεία για μια ακόμα καλύτερη πόλη. Χωρίς την κοινή προσπάθεια δεν θα είχαμε καταφέρει να υλοποιήσουμε δύο χρόνια πριν την λήξη της πρώτης μας θητείας το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Δεν θα είχαμε καταφέρει να ανοίξουμε θέματα, που οι άλλοι φοβόντουσαν και φοβούνται να πάρουν καθαρή θέση.
Δεν θα είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μέρα με την ημέρα έναν λειτουργικό και αξιόπιστο Δήμο. Τώρα, ο στόχος είναι διπλός: Να σταθεροποιήσουμε την αναπτυξιακή μας τροχιά. Γιατί ότι κερδήθηκε με δυσκολία, εύκολα μπορεί να χαθεί στα χέρια ανθρώπων που δεν αξίζουν. Και να οικοδομήσουμε μια και καλή, το Ηράκλειο που μας αξίζει», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής.


Τον αγιασμό της πρωτοχρονιάτικης πίτας τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν δήμαρχοι από γειτονικές πόλεις και εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων του Ηρακλείου.
Ως υστερόγραφο καταγράφουμε το έντονο άρωμα… Νέας Ιωνίας που είχε η κοπή της πίτας του Νίκου Μπάμπαλου καθώς βρέθηκαν ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τρεις εκπρόσωποι από διαφορετικές παρατάξεις στην εκδήλωση των γειτόνων: ο επικεφαλής της μείζονος, Παναγιώτης Μανούρης, ο αντιδήμαρχος, Φώτης Τσομπάνογλου και η επικεφαλής της ελάσσονος, Δέσποινα Θωμαϊδου. Προεκλογικό, λοιπόν, το κλίμα στην πίτα του Μπάμπαλου αλλά για ποιον δήμο περισσότερο…;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ