Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συντάξεις και οι εργασιακές σχέσεις στο επίκεντρο της εκδήλωσης της ΟΜ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικρό απεδείχθη το ΚΑΠΗ Ν. Φιλαδέλφειας για την εκδήλωση-συζήτηση την οποία διοργάνωσε η ΟΜ Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας με θέματα την Ακρίβεια, τις Συντάξεις και τα Εργασιακά για να χωρέσει το ενδιαφέρον των πολιτών.

Για τρεις σχεδόν ώρες, βροχή έπεφταν οι ερωτήσεις για τις αυξήσεις των συντάξεων, την προσωπική διαφορά, τα βαρέα και ανθυγιεινά, τις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις και την ενοικίαση εργαζομένων. Στη συζήτηση ακούστηκαν γνώμες από εργαζομένους στην υγεία, στα λεωφορεία ,στη ναυτιλία και από συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Στις αιτιάσεις και ερωτήσεις του κοινού δόθηκαν απαντήσεις όπως αυτές έχουν ήδη κοινοποιηθεί μερικώς, αλλά θα συγκεκριμενοποιηθούν στο πρόγραμμα του κόμματος που θα ανακοινωθεί.

Όπως αναφέρεται: “Αίσθηση προκάλεσε η διαβεβαίωση των ομιλητών ότι η πιθανή κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, που προτάσσεται από ορισμένους ως διεκδίκηση, θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και θα επιφέρει αυτομάτως περαιτέρω μείωση των συντάξεων, πιθανότητα που αποτελεί νέα παγίδα για τους συνταξιούχους.

 

 

Τονίστηκε με έμφαση ότι θα καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη για τις απολύσεις και θα αποτελεί πλέον υποχρέωση του εργοδότη να αποδεικνύει την αναγκαιότητα της απόλυσης .”

Τις αρχικές τοποθετήσεις και τις απαντήσεις έδωσαν ο Διονύσης Τεμπονέρας μέλος της ΠΓ και Ανδρέας Νεφελούδης μέλος της ΚΕ, την συζήτηση συντόνισε ο αναπληρωτής συντονιστής της Ο.Μ. Κώστας Ευαγγελινός.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ