Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Στην ΚΤΥΠ για την επίλυση σχολικών ζητημάτων ο Γιάννης Βούρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τρίτη 19/10/2021 πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση με την διοίκηση των ΚΤ.ΥΠ  (είχαν προηγηθεί αντίστοιχες συναντήσεις στις 17/01/2014/02/2017/07/20) στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας Αθανάσιο Χριστόπουλο και εκπρόσωπο του  15μελούς των μαθητών του σχολείου, και από πλευράς ΚΤ.ΥΠ ο Πρόεδρος Τιμολέων Κατσίπος, ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Γιάνναρης και Διευθυντικά στελέχη αρμοδίων τμημάτων της Εταιρείας, όπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας και στα οποία εμπλέκονται οι ΚΤ.ΥΠ.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε για άλλη μια φορά η κτιριακή κατάσταση του 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας, κατόπιν και της πρόσφατης νεροποντής που έπληξε την πόλη και ολόκληρη την Αττική, και το ζήτημα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας στο σχολείο για τη στέγαση των τμημάτων που φιλοξενούνται εδώ και πολλά χρόνια σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης των έργων κατασκευής των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Όσον αφορά το 1ο ΓΕΛ οι εκπρόσωποι των ΚΤ.ΥΠ, κατόπιν του διαλόγου που προηγήθηκε, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Δήμου:  α) ότι θα προβούν με δική τους επιμέλεια  σε παρεμβάσεις στις υδρορροές  του σχολείου ώστε τα όμβρια που συλλέγονται στην οροφή του κτιρίου να οδηγούνται εκτός του προαυλίου και ότι θα επισκευάσουν την μικρή πόρτα του σχολείου ώστε να μην εμποδίζει την απορροή των υδάτων και β) ότι θα εντάξουν το έργο της μελέτης κατασκευής της νέας πτέρυγας στο τρέχον ή στο επερχόμενο ΕΣΠΑ με ορίζοντα αποπεράτωσης του έργου τα τέσσερα χρόνια (2025).

Ακολούθησε συζήτηση και παρεμβάσεις του Δημάρχου κ. Βούρου με στόχο και σκοπό την εξεύρεση λύσεων για την επίσπευση της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Σχετικά με τα νέα κτίρια των 3ου Γυμνασίου και 3ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, οι ΚΤ.ΥΠ διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους του Δήμου αφενός ότι δεν υπάρχει οιαδήποτε οφειλή του κυρίου του έργου προς τον εργολάβο ή κάποιο άλλο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα και αφετέρου ότι τα μεν έργα εσωτερικά του κτιρίου του λυκείου συνεχίζονται κανονικά, οι δε εργασίες θα επιταχυνθούν και στο κτίριο του γυμνασίου, με στόχο το συνολικό έργο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ