Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ενημερωτικό σεμινάριο για θέματα ένταξης και αυτονόμησης στους πρόσφυγες του προγράμματος ESTIA

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας ενημερωτικό σεμινάριο για θέματα ένταξης και αυτονόμησης στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που διαμένουν στα διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τους κοινωνικούς επιστήμονες του προγράμματος και στόχος του ήταν η ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με τις δυνατότητες, τις προκλήσεις αλλά και τις υποχρεώσεις που διέπουν την ελληνική κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες ενημερώθηκαν για το κόστος διαβίωσης, τα εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας, τη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες καθώς και την έκδοση των απαραίτητων δημόσιων εγγράφων.
Το σεμινάριο υποστήριξαν οι διερμηνείς του Προγράμματος ESTIA στις γλώσσες Αραβικά, Σορανί και Φαρσί. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τους κοινωνικούς επιστήμονες και εξέθεσαν προβληματισμούς και  ερωτήσεις αναπτύσσοντας έναν παραγωγικό διάλογο.
Το ενημερωτικό σεμινάριο αποτελεί μία από τις ποικίλες δράσεις επιμόρφωσης που υλοποιούνται από το πρόγραμμα ESTIA που στόχο έχουν τη σταδιακή ένταξη και κοινωνική συνοχή των προσφύγων στο νέο περιβάλλον.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησής του (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ