Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Γράφει η Μαριάνθη Καφετζή – Ραυτοπούλου: «Η ζωή δεν κάνει επανεκκίνηση – η ζωή είναι ιερή και αναντικατάστατη»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η ζωή δεν κάνει επανεκκίνηση»

Μη αναστρέψιμο. Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας μόνο στιγμής. Μιας άτυχης συγκυρίας, μιας λανθασμένης επιλογής ή μιας εγκληματικής αμέλειας.
Όλα όσα αγαπάμε μπορεί να τα χάσουμε σε μια στιγμή. Όλα όσα χτίζουμε μια ζωή, πέφτουν μέσα από τα χέρια μας και γίνονται θρύψαλα, από μια απροσεξία.
Ο δρόμος, η άσφαλτος, τα τροχοφόρα οχήματα, μας επιφυλάσσουν τους περισσότερους θανάτους από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Οι κατασκευαστικές κακοτεχνίες των δρόμων, η αβελτηρία των αρμόδιων αρχών στις επισκευές τους, η συνεχής έλλειψη επαρκών οικονομικών πόρων, αποτελούν το μόνιμο σκηνικό, ενώ η ανθρώπινη αδιαφορία και η άγνοια οδηγών και πεζών είναι τα πιο συνηθισμένα αίτια τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.
Χρειάζεται η προσωπική μας εμπλοκή για να αλλάξει κάτι. Μια τραγική μοίρα με έβαλε σε αυτό τον αγώνα. Ο αιφνίδιος θάνατος ενός νέου, υπέροχου παιδιού, του δικού μου παιδιού, ήταν αυτό το μη αναστρέψιμο γεγονός που σημάδεψε για πάντα τη δική μου ζωή και τη ζωή της οικογένειάς μου. Ξέρω ότι παρόμοια γεγονότα πλήττουν πολλές άλλες οικογένειες, με το ίδιο πάντα συντριπτικό αποτέλεσμα. Και ύστερα από αυτό, η ζωή δεν είναι ποτέ πια η ίδια…
Και τότε σκέφτεσαι ότι, αν υπάρχει κάτι που αξίζει, είναι να προστατέψεις το παιδί του άλλου γονιού ή τους γονείς του άλλου παιδιού. Να μην κλείσουν άλλα σπίτια από τον αφόρητο πόνο και από αυτό το βασανιστικό ερώτημα «Γιατί δεν μπόρεσα εγώ να το αποτρέψω αυτό;».
Τύχη μέσα στην ατυχία σου είναι όταν βρίσκεις δίπλα σου συμμάχους που δεν τους περίμενες, όπως είναι ο «Ιαβέρης», κατά κόσμον Αναστάσιος Μαρκουίζος. Ένας γλυκύτατος άνθρωπος, που το τιμόνι και το αυτοκίνητο ήταν και είναι η ζωή του, η χαρά του, επαγγελματική ενασχόληση και γενεσιουργός της επωνυμίας του. Ο Ιαβέρης αξιοποιεί πλέον τη φήμη που απέκτησε σαν αυτοκινητιστής και μιλά σε όλη την Ελλάδα, όπου τον καλέσουν, για τη σημασία της πρόληψης και της ορθής κρίσης, οδηγών, πεζών και κρατικών παραγόντων, στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Αυτό που τονίζει πάντοτε όμως, είναι η ιερή σημασία της ανθρώπινης ζωής.
Σε μία γρήγορη συνάντηση που είχαμε του είπα τι ζήσαμε πριν από τρία χρόνια και του ζήτησα να με βοηθήσει σε αυτό που ξεκίνησα να κάνω. Δεν χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ, για να μου απαντήσει γρήγορα «πες μου πού και πότε γιατί έχω κλεισμένο πρόγραμμα για ένα χρόνο».
Μαζί με τον Ιαβέρη λοιπόν θα σας περιμένουμε στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Ίδρυμα Χαραγκιώνη), Ιουλιανού 33, τη Δευτέρα, 10/6/2019, στις 19:30 για να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στον κοινό μας αγώνα, σε μια εκδήλωση με τίτλο «Η ζωή δεν κάνει επανεκκίνηση – η ζωή είναι ιερή και αναντικατάστατη».
Γιατί η πολιτική είναι χρήσιμη μόνο όταν λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων.

Μαριάνθη Δ. Καφετζή – Ραυτοπούλου, Oικονομολόγος MBA, Υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β΄ περιφέρειας Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ