Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ανοιχτές οι θέσεις συμμετοχής στο Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του επί των οδών Θεμ. Σοφούλη και Παπάγου, στη Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Αγ. Κοσμά – συνοικίας Απομάχων).

Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με το απαιτούμενο προσωπικό (Κλινικό Ψυχολόγο, Νοσηλευτή, Επιμελητές Πρόνοιας, Οδηγό και Βοηθητικό προσωπικό) και εξυπηρετεί καθημερινά 25 ηλικιωμένους.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το: 2102584067

E-mail: [email protected]

 

Σε ποιους απευθύνεται

 

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) είναι η μονάδα ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων, τόσο αυτοεξυπηρετούμενων όσο και μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, πάρκινσον, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, μπορεί να εργάζεται ή να αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί λόγω του φορτίου της φροντίδας που έχει αναλάβει.

 

Σκοπός του Κέντρου

 

Σκοπός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και η μέριμνα για την διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών. Παράλληλα προσθέτει τη δυνατότητα στα συγγενικά πρόσωπα, που μέχρι τώρα τους φρόντιζαν να ανακουφιστούν και να αποδεσμευτούν μερικώς.

 

Οι υπηρεσίες του ΚΗΦΗ

 

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημερήσιας φροντίδας Ηλικιωμένων παρέχονται

δωρεάν και είναι οι κάτωθι:

 

• Μεταφορά από και προς την οικία τους.

• Σίτιση.

• Νοσηλευτική φροντίδα.

• Ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους και στους

φροντιστές. Ειδική ψυχο-εκπαίδευση σχετικά με ψυχο-γηριατρικές παθήσεις.

• Νευροψυχολογική αξιολόγηση, ειδική Ψυχιατρική παρακολούθηση.

• Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης, ομάδα κηπουρικής, φυσιοθεραπεία/ομάδα πρόληψης πτώσεων, μουσικοθεραπεία, ομάδα παροιμιών, art therapy.

 

Συμμετοχή στο πρόγραμμα και Διαδικασία Εγγραφής

 

Για την εγγραφή των ηλικιωμένων ζητείται συνάντηση στο κέντρο και στην συνέχεια υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 

1. Αίτηση του ηλικιωμένου ή ατόμου του συγγενικού περιβάλλοντος που έχει

αναλάβει την φροντίδα του (διατίθεται από την Υπηρεσία και Ηλεκτρονικά).

2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής Κατάστασης

4. Γνωμάτευση γιατρού σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου, όπου προσδιορίζεται ρητώς αν ο υποψήφιος ωφελούμενος είναι «μερικώς»/ «πλήρως/ «μη» «αυτοεξυπηρετούμενος».

5. Αντίγραφο της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους ή Εκκαθαριστικό της Εφορίας του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση θα προσκομίζει βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ