Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ανοιχτές οι θέσεις για συμμετοχή στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζει τη λειτουργία του το ΚΗΦΗ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με αυξημένα μέτρα προστασίας για τους ωφελούμενούς του.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) βρίσκεται επί της οδού Θεμ. Σοφούλη και Παπάγου, στη Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Αγ. Κοσμά, Απομάχων).
Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με το απαιτούμενο προσωπικό (Κλινικό Ψυχολόγο, Νοσηλευτή, Επιμελητές Πρόνοιας, Οδηγό και Βοηθητικό προσωπικό) και εξυπηρετεί καθημερινά 25 ηλικιωμένους.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2102584067
Σε ποιους απευθύνεται
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) είναι η μονάδα ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων, τόσο αυτοεξυπηρετούμενων όσο και μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, πάρκινσον, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, μπορεί να εργάζεται ή να αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί λόγω του φορτίου της φροντίδας που έχει αναλάβει.
Σκοπός του Κέντρου
Σκοπός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και η μέριμνα για την διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών.
Παράλληλα προσθέτει τη δυνατότητα στα συγγενικά πρόσωπα, που μέχρι τώρα τους φρόντιζαν να ανακουφιστούν και να αποδεσμευτούν μερικώς.
KHFH_2022.jpg
Οι υπηρεσίες του ΚΗΦΗ
Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημερήσιας φροντίδας Ηλικιωμένων παρέχονται δωρεάν και είναι οι κάτωθι:
• Μεταφορά από και προς την οικία τους.
• Σίτιση.
• Νοσηλευτική φροντίδα.
• Ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους και στους φροντιστές. Ειδική ψυχοεκπαιδευση σχετικά με ψυχογηριατρικές παθήσεις.
• Νευροψυχολογική αξιολόγηση.
•Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης,νοητικής ενδυνάμωσης,φυσιοθεραπεια/προληψη πτώσεων, μουσικοθεραπεία, ομάδα ανάγνωσης, ομάδα λαϊκής παράδοσης,
• Συμμετοχή στο πρόγραμμα
Διαδικασία Εγγραφής
Για την εγγραφή των ηλικιωμένων υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση του ηλικιωμένου ή ατόμου του συγγενικού περιβάλλοντος που έχει αναλάβει την φροντίδα του (διατίθεται από την Υπηρεσία και Ηλεκτρονικά).
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής Κατάστασης
4. Γνωμάτευση γιατρού σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου.
5. Αντίγραφο της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους ή Εκκαθαριστικό της Εφορίας του προηγούμενου έτους.
Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση θα προσκομίζει βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ