Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Άνοιξε τις πύλες της έκθεση μικρασιατικών ενθυμημάτων στο ΠΠΙΕΔ Νέας Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Π.Π.Ι.Ε.Δ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια περιοδικής έκθεσης ενθυμημάτων του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή αλλά και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και η Λευκοθέα Στεργίου (Προϊσταμένη Δ.Ο. – Αυτοτελούς Τμ. Π.Π.Ι.Ε.Δ.).

 

Η συγκεκριμένη ξεχωριστή έκθεση ενθυμημάτων αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια ανάδειξης και διατήρησης της πολιτισμικής κληρονομιάς και κουλτούρας της Μικράς Ασίας, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η μεταλαμπάδευση της γνώσης στις νεότερες γενιές.

Τα κειμήλια, προέρχονται όλα από δωρεές απογόνων προσφύγων, φυλάσσονται στην αποθήκη του Μουσείου και δεν έχουν εκτεθεί ποτέ έως τώρα σε κοινό. Πλέον βρίσκουν την θέση που τους αρμόζει, με στόχο να αναδείξουν την συναισθηματική και μνημονική τους αξία, μεταφέροντας πληροφορίες, θύμησες και αξίες του παρελθόντος στη σύγχρονη εποχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

 

Ακολούθησε στο θεατράκι του Π.Π.Ι.Ε.Δ. συναυλία από το συγκρότημα AΛΚMAN, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο “Ανατολή”, μία σύγχρονη προσέγγιση της μουσικής της Μικρασίας και της Καππαδοκίας.

 

 

Εκτός του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέκος Γούλας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Γκρίντζαλης, ο σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Νίκος Κριεκούκης, η σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Αγγελική Σουρτζή, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας Λουκάς Χριστοδούλου, μέλη του Δ.Σ. του Π.Π.Ι.Ε.Δ., εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος πολιτών.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ