Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Οι «Κυριακές στην Αθήνα» τιμούν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αγαπημένη δράση «Κυριακές στην Αθήνα» επιστρέφει τον Μάιο στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων για να γιορτάσει Διεθνή Ημέρα Μουσείων (ΔΗΜ) που κάθε χρόνο τιμάται στις 18 Μαΐου.

Την Κυριακή 22 Μαΐου τα μουσεία γιορτάζουν και προσκαλούν τις οικογένειες με παιδιά σε μια σειρά από συναρπαστικές δράσεις δημιουργικής μάθησης, με ελεύθερη συμμετοχή στους χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης.

Η δύναμη των μουσείων

Τα μουσεία μπορούν να μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Έτσι, το θέμα που επέλεξε φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) είναι «Η Δύναμη των Μουσείων», σε μια προσπάθεια να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι οχτώ χώροι που θα ανοίξουν τις πόρτες τους την Κυριακή 22 Μαΐου έχουν σχεδιάσει τις δράσεις τους με έμπνευση το θέμα της φετινής ΔΗΜ κι έτσι οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν μέρος σε απίθανα εκπαιδευτικά προγράμματα, ευφάνταστα εικαστικά εργαστήρια και πρωτότυπα δημιουργικά παιχνίδια, ανακαλύπτοντας τις συλλογές των μουσείων με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι μικροί μας φίλοι εκφράζονται ελευθέρα, δημιουργούν, παίζουν, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τη δύναμη των μουσείων!

 

 

Την Κυριακή 22 Μαΐου συμμετέχουν οι χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Κεντρική Βιβλιοθήκη, Κέντρο Τεχνών, Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Πινακοθήκη (Μεταξουργείο), Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα.

Για τη συμμετοχή στις δράσεις είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης ανά χώρο ενδιαφέροντος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ