Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ψήφισμα του Ιωνικού Συνδέσμου για την κατάσταση στη Γάζα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ψήφισμα που εξέδωσε ο Ιωνικός Σύνδεσμος αναφέρει τα εξής:

“Οι πολεμικές αγριότητες που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”.Οι αιτίες τους θα πρέπει να αναζητηθούν στην κλιμάκωση εδώ και 75 χρόνια των καθημερινών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού με χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Το Δ.Σ του ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του Ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε την απίστευτη θηριωδία του ισραηλινού στρατού με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, με εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Το Δ.Σ. πιστεύοντας ότι ο Παλαιστινιακός, ο Ισραηλινός και οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής δεν μπορεί να πληρώνουν τελικά με φόρο αίματος τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών στη Μέση Ανατολή και ζητά:

ü  Την ίδρυση ενός πραγματικά ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

ü  Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

ü  Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού και να αποσυρθούν οι όποιες ένοπλες ελληνικές δυνάμεις από την περιοχή.

ü  Να τερματιστεί κάθε εμπάργκο εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος συμμετέχει στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για την   Παλαιστίνη, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, στις 18.30  στην πλατεία Σημηριώτη.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ