Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Τιμήθηκε ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ο «θρύλος των στιπλ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση τιμής στο μεγάλο πρωταθλητή των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια, το «θρύλο των στηπλ» Γιώργο Παπαβασιλείου, η οποία είχε σχεδιαστεί και οργανωθεί από τους Φίλους της Κερκίδας του Στίβου και τον Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας.

Οι διοργανωτές με επαγγελματική φροντίδα είχαν προετοιμάσει όλα τα απαιτούμενα για την εκδήλωση, η οποία ήταν αντάξια του μεγέθους του Γιώργου Παπαβασιλείου. Και όπως τότε ξεσήκωνε όλο το Παναθηναϊκό Στάδιο με τις λαμπρές του νίκες, έτσι και το βράδυ αυτό της Κυριακής, έκανε όλο το ακροατήριο να χειροκροτεί και να ζει στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης για τα επιτεύγματα αυτού του μοναδικού πρωταθλητή.
Το Συνεδριακό Κέντρο κυριολεκτικά πλημμύρισε από προσωπικότητες, συναθλητές – πρωταθλητές της εποχής του Γιώργου Παπαβασιλείου, αλλά και από μικρότερης ηλικίας πρωταθλητές, από εκπροσώπους τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και από φιλάθλους εκείνης, αλλά και της σημερινής εποχής του στίβου. Διάχυτα και ανάμεικτα ήταν τα  συναισθήματα συγκίνησης, ενθουσιασμού, θαυμασμού, αθλητικού πνεύματος και μεγάλης ικανοποίησης. Συχνά ο κ. Παπαβασιλείου και η σύζυγός του κ. Νίκη δάκρυζαν, γιατί ήταν μέσα σε ένα περιβάλλον που απέπνεε σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη προς το πρόσωπο του μεγάλου πρωταθλητή, που δήλωνε ότι κανένας δεν είχε ξεχάσει τους ηρωικούς αγώνες του και τις νίκες του.
Η ατμόσφαιρα από την έναρξη της εκδήλωσης έδειχνε ότι θα εξελιχθεί σε μία λαμπρή τελετή.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί ο λόγος δόθηκε στον Κώστα Τσαγκαράκη βιογράφο του Γιώργου Παπαβασιλείου. Ο Κώστας Τσαγκαράκης ξεκίνησε αναφέροντας τους λόγους από τους οποίους «προέκυψε» η συγγραφή του βιβλίου της βιογραφίας του Γιώργου Παπαβασιλείου, ο οποίος του «εμπιστεύθηκε» την αθλητική και υπόλοιπη ιστορία της ζωής του.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον μεγάλο πρωταθλητή Γιώργο Παπαβασιλείου, την οποία απένειμε ο κ. Πέτρος Λινάρδος συνοδευόμενος από μία πληθώρα πρωταθλητών και με την παρουσία της μικρούλας Βασιλικής Γκέκα, η οποία, αν και τα είχε λίγο χαμένα, λόγω των συνεχών εκπλήξεων, απόλαυσε τη βραδιά ανάμεσα στα μεγαθήρια. Με την μορφή της η μικρή Βασιλική ένωσε τρεις γενιές ξεκινώντας από τον Γιώργο Παπαβασιλείου και καταλήγοντας στην αγνή δική της ηλικία.
Η απονομή και οι φωτογραφίες κράτησαν αρκετή ώρα. Το κλίμα ήταν μοναδικό και ήταν η μεγαλύτερη τιμή για το Γιώργο Παπαβασιλείου. Πολλοί «διαγκωνίσθηκαν» για να φωτογραφηθούν με τον πρωταγωνιστή της βραδιάς.
Πλακέτες προσφοράς απονεμήθηκαν ακόμη: στο Δημήτρη Μποντικούλη, για την υποστήριξη που παρέχει σε όλες τις εκδηλώσεις με φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του και στον Κώστα Τσαγκαράκη, για τη συνδρομή του στην εκδήλωση και τη συγγραφή της βιογραφίας του Γιώργου Παπαβασιλείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διατέθηκαν βιβλία του Γιώργου Παπαβασιλείου, τα οποία υπέγραφε ο Γιώργος Παπαβασιλείου και ο Κώστας Τσαγκαράκης. Οι εισπράξεις από τη διάθεση των βιβλίων θα προσφερθούν από το συγγραφέα σε κοινωνικό σκοπό.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ