Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σε μια λαμπερή τελετή εγκαινιάστηκε η 65η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο καταπράσινο και γεμάτο ανοιξιάτικες ευωδίες Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος» πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 τα εγκαίνια της 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, η οποία θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου 2019.

Στην ομιλία του ο  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ευχαρίστησε και συνεχάρη όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση, ενώ κάλεσε τους πολίτες να την επισκεφτούν. «Στον Δήμο μας μετατρέπουμε την παράδοση σε δυναμική τεχνογνωσία. Οι κηπουροί των παλιών αρχοντικών είναι οι παππούδες των σημερινών φυτωριουχων και παραγωγών. Στο Άλσος Κηφισιάς ανθίζει η καινοτομία, η ελπίδα και η αισιοδοξία. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε επίσης στην Ανθοκομική έκθεση χαρακτηρίζοντας την, πολυδιάστατο γεγονός, όχι μόνο για την ανθοκομία και την γεωργία, αλλά και για το περιβάλλον, την ευζωια, την κοινωνική οικονομία, την βιώσιμη αλλά και πρωτογενή ανάπτυξη μας. Ο Δήμος μας, προικισμένος από το θεό και τη φύση, οφείλει και αγρυπνεί πάντα για την προστασία του περιβάλλοντος και κατ’επεκταση δραστηριοποιείται πλέον συστηματικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην αειφορια. Συμμετέχει σε δράσεις για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αντικαθιστά τους λαμπτήρες με led, εξοικονομεί ενεργεία στα κτήρια του και στα σχολεία με έξυπνες εφαρμογές, εισάγει σε συνεργασία με τα συνοικιακά συμβούλια ενεργειακές κοινότητες κατοίκων».


Στη συνέχεια μια σύντομη ομιλία είχε ο  Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Νικόλαος Αντώνογλου , ενώ ένθερμους χαιρετισμούς για τον θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων συνοδευμένος από τους επίσημους καλεσμένους, ενώ η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Κηφισιώτικο ουρανό.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ