Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Στην ατζέντα τα έργα του ΕΣΠΑ στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα Δέσποινα Θωμαΐδου είχε συνάντηση την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, κα Λουκία Κεφαλογιάννη, για την πορεία των έργων του Δήμου Νέας Ιωνίας που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Η Αντιπεριφερειάρχης συνοδευόμενη από αρμόδιους τεχνικούς της Περιφέρειας και όλων των αρμόδιων φορέων πραγματοποίησε αυτοψία, κατέγραψε τα προβλήματα των έργων, ειδικότερα εκείνων που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, ενόψει μάλιστα του επερχόμενου χειμώνα.
Ειδικότερα και για ενημέρωση των δημοτών μας, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Νέας Ιωνίας, με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής αφορούν:
α) Την ανάπλαση του Οικοδομικού Τετραγώνου 150 με κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων με πάρκο και χώρους αναψυχής.
β) Την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου με κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων (το έργο αφορά κυρίως το κέντρο της πόλης).
γ) την αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Περισσού.
δ) την κατασκευή της πεζογέφυρας επί της οδού Αλέκου Παναγούλη.
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα Δέσποινα Θωμαΐδου, εξέφρασε την αγωνία της και δεσμεύτηκε να συνδράμει το έργο της Περιφέρειας για να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι για έργα που τόσο μεγάλη σημασία έχουν για τον τόπο .

Στην ανακοίνωση του Δήμου, σημειώνεται: “Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι η ευαισθησία και η ταχύτητα που επέδειξε η νέα Δήμαρχος σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα της πόλης ενόχλησε πολλούς, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό είναι το καθήκον και η υποχρέωση της Δημάρχου, που θέλει ο τόπος της να πάει μπροστά!!
Δυστυχώς κάποιοι αρέσκονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα αγνοώντας ότι ιδιαίτερα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης έχουν αργήσει, ενώ αφορούν την ασφάλεια, τη ζωή και την περιουσία των δημοτών μας. Για ενημέρωση των δημοτών μας, αναφέρουμε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στο κέντρο της πόλης, είχαν σταματήσει εδώ και μήνες, ενώ το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Περισσού δεν έχει καν δημοπρατηθεί.
Το έργο επίσης της πεζογέφυρας της οδού Αλέκου Παναγούλη που είχε δημοπρατηθεί δεν προχώρησε διότι η σύμβαση με τον εργολάβο ελύθη και μάλιστα χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου, αλλά λόγω κωλυσιεργίας και ανεπίτρεπτων καθυστερήσεων των συναρμόδιων φορέων. Να αφήσουμε λοιπόν στην άκρη την μικροπολιτική και τις εμπάθειες, όταν διακυβεύονται τόσο σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας!”

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, τόνισε: «Οι λύσεις των προβλημάτων και των αναγκών των δημοτών για εμάς είναι πρώτιστη και απόλυτη προτεραιότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που κάλεσα την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, κα. Λουκία Κεφαλογιάννη και το επιτελείο της Περιφέρειας Αττικής. Άλλωστε η συνεργασία των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού είναι επιβεβλημένη και θεσμικά κατοχυρωμένη. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα αξιοποιήσει κάθε δυνατή χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ που αφορά τις υποδομές του, την κοινωνική προστασία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μας θα συνδράμουν την προσπάθειά μας και θα βρίσκονται δίπλα μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ