Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται… στο δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μεταμόρφωσης ανακοίνωσε ο νέος δήμαρχος στην πρώτη συνεδρίαση του Σώματος

“Χορταστική” ήταν η πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης, της νέας δημοτικής περιόδου. Στις σχεδόν πέντε ώρες που διήρκεσε η συνεδρίαση είχαμε από αποκαλύψεις και καταγγελίες μέχρι αναβολές και αποχωρήσεις.

Το δίχως άλλο, την πρώτη συνεδρίαση σημάδεψαν οι καταγγελίες γύρω από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης, για την περίοδο της διοίκησης Καρπέτα, για τις οποίες ο νέος δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, ανακοίνωσε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλους τους αναγκαίους ελέγχους ώστε να μην μείνει τίποτα στη σκιά. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πάντως ότι αυτό θα γίνει με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια και απευθυνόμενος στο κοινό δήλωσε πως όλοι οι δημότες της Μεταμόρφωσης θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι η νέα διοίκηση θα προστατεύσει χωρίς εκπτώσεις τα συμφέροντά τους.

Σε καλό κλίμα η συζήτηση για τους αθλητικούς χώρους
Πάμε όμως να τα πάρουμε από την αρχή. Η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ήταν κατάμεστη από γονείς και εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων της πόλης, καθώς θα συζητείτο το θέμα της κατανομής των ωρών στους αθλητικούς χώρους του δήμου.
Η νέα διοίκηση απέδειξε ότι δεν είχε αφήσει ανεκμετάλλευτο το διάστημα μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά της, τον Σεπτέμβριο, και κατέθεσε ένα πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει ορθά και έτυχε της σύμφωνης γνώμης των εμπλεκόμενων συλλόγων.
Μόνο στην χρήση του δημοτικού κολυμβητηρίου είχαμε και φέτος αντιδράσεις, καθώς η επιλογή της νέας δημοτικής αρχής να δώσει περισσότερο χώρο και χρόνο στους πολίτες που επιθυμούν να κολυμπούν, χωρίς να ανήκουν σε κάποιο σύλλογο, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των δύο συλλόγων που εδράζονται στο κολυμβητήριο.
Έτσι, το θέμα του κολυμβητηρίου αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές, μετά από συναντήσεις που θα γίνουν μεταξύ του δήμου και των σωματείων, τα οποία θα παρουσιάσουν εγγράφως τη δύναμή τους σε αθλητές, ώστε και να τους δοθούν οι ανάλογες διαδρομές στο κολυμβητήριο.

Απασφάλισε ο Μ. Καρπέτας
Και ενώ η συνεδρίαση κυλούσε σε καλό κλίμα, καθώς φάνηκε από την αρχή η φιλοσοφία του δημάρχου για κοινά αποδεκτές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, έφτασε η στιγμή για να εγκρίνει το Σώμα τη νέα διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης.
Τότε, παίρνοντας τον λόγο ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, κατήγγειλε ευθέως τη δημοτική σύμβουλο που πρότεινε η νέα διοίκηση για να αναλάβει την Προεδρία της Κοινωφελούς. Όπως είπε ο κ. Καρπέτας, τη διετία που 2013 – 2015 που ήταν πρόεδρος της Κοινωφελούς είχε αυξήσει το μικτό μισθό της από 1.000 ευρώ σε 1.300 ευρώ, χρησιμοποιώντας μεθόδους που όπως ανέφερε ήταν παράτυποι.
Όπως είναι λογικό αυτή η αναφορά του πρώην δημάρχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοτικής συμβούλου που πλέον εξελέγη με την παράταξη του κ. Σαραούδα και η οποία έκανε λόγο για πολιτικό ρεβανσισμό από μέρους του κ. Καρπέτα και πως όλα όσα κατήγγειλε είχαν γίνει εις γνώσιν του. Συμπαραστάτες είχε και πολλούς από τους συμβούλους της συμπολίτευσης οι οποίοι εγκάλεσαν τον κ. Καρπέτα για τον λόγο ότι ενώ το ήξερε από το 2018 – όπως ο ίδιος είπε – δεν το είχε καταγγείλει από τότε.

Έλεγχο της Κοινωφελούς προανήγγειλε ο νέος δήμαρχος
Εκείνη την στιγμή η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο, καθώς άρχισαν να ακούγονται διάφορα ποσά που συσχετίζονταν με την Κοινωφελή Επιχείρηση και γενικότερα δημιουργήθηκε η εντύπωση πως υπάρχουν σκιές στην λειτουργία της σε όσους παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Αυτή η αίσθηση δεν πέρασε απαρατήρητη από τον δήμαρχο, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο και μιλώντας σε πολύ αυστηρό τόνο προανήγγειλε τον έλεγχο στην Κοινωφελή Επιχείρηση ώστε οι δημότες να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει εκεί.
Θα πρέπει να σημειώσουμε, πως παρά το περασμένο της ώρας, στην αίθουσα υπήρχε ακόμα αρκετός κόσμος και όταν ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στον έλεγχο της Επιχείρησης το κοινό ξέσπασε σε χειροκρότημα.
Βέβαια, και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με τον δήμαρχο να προχωρήσει στον έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ