Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πολύχρωμοι χαρταετοί κατασκευάστηκαν από μικρούς και μεγάλους στον Ιωνικό Σύνδεσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από τις 10.30 το πρωί έως και τις 14.00 το μεσημέρι, το κτήριο του Ιωνικού Συνδέσμου γέμισε με την παρουσία μικρών και μεγάλων με αφορμή την ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, όπου όλοι μαζί αναβίωσαν τις παραδόσεις, κατασκευάζοντας μοναδικούς χαρταετούς.

Πρωτεργάτες για ακόμη μια χρονιά οι «μοναδικοί μαστόροι» Βαγγέλης Τελλίδης, Δημήτρης Χατζηκυριάκος, Αντώνης Ιωσηφίδης και φυσικά ο επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Τάκης Κωστιδάκης, οι οποίοι μας έδειξαν τις τεχνικές κατασκευής του σκελετού, των ζυγιών, της ουράς και μας έμαθαν τα μυστικά για το σωστό πέταγμα του χαρταετού!

Τα παιδιά εργάστηκαν με μεράκι και φαντασία, με τη βοήθεια των γονιών τους, αλλά και των παππούδων και γιαγιάδων: κόλλησαν τα χαρτιά και διακόσμησαν με πρωτοτυπία το καθένα το δικό του χαρταετό.

 

 

 

 

Οι μεγαλύτεροι μάλιστα διηγήθηκαν όμορφες ιστορίες από τα χρόνια που έφτιαχναν μόνοι τους αητούς, …«Κάθε παιδί έφτιαχνε τον δικό του αετό, βρίσκοντας και κόβοντας τα κατάλληλα ξύλα, κολλώντας τα με ψαρόκολλα ή χυλό από αλεύρι, φτιάχνοντας μόνοι τους τα ζύγια και τα σκοινιά από σπάγκο και την ούρα από παλιές εφημερίδες, κάποιοι μάλιστα αναφέρθηκαν και στους αγώνες που γινόντουσαν μεταξύ των χαρταετών, καθώς και στις σκανδαλιές τους, όπου έδεναν στους σπάγκους ξυράφια προκειμένου να «ξυρίσουν» τους αετούς των αντιπάλων».

Στο τέλος κάθε παιδί πήρε στο σπίτι του, τον χαρταετό που κατασκεύασε Όλα τα παιδιά έφυγαν χαρούμενα, ανυπομονώντας να πετάξουν την Καθαρά Δευτέρα τον χαρταετό τους και να τον δουν να ανεβαίνει στα ύψη…

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ