Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος δίνει σήμερα εξηγήσεις στις Εισαγγελείς

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από τρεις προθεσμίες που έχει λάβει, σήμερα, εκτός απροόπτου, ο ιδρυτής της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου πατέρας Αντώνιος θα παραδώσει μέσω των συνηγόρων του στις Εισαγγελείς Ανηλίκων τις εξηγήσεις του ως ύποπτος για την διάπραξη αδικημάτων που αφορούν μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και μία σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί να αντικρούσει τις σοβαρές καταγγελίες παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού που αφορούν σεξουαλικές πράξεις, αλλά κυρίως σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών, για τις οποίες οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, του ζητούν να διατυπώσει επίσημα την θέση του πριν αποφανθούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο ιερωμένος δια των συνηγόρων του αναμένεται ότι θα παραδώσει σήμερα πολυσέλιδο υπόμνημα όπου θα αντικρούει όσα του καταλογίζουν παιδιά που έμεναν σε δομές της Κιβωτού, ισχυριζόμενος πως δέχεται στοχευμένο πόλεμο.

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον πατέρα Αντώνιο αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών. Παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Κομβικό ρόλο στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί έχουν οι καταθέσεις δύο ανηλίκων, ενός 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους περιστατικά με ασελγείς πράξεις σε βάρος τους από τον ρασοφόρο.

Επιπλέον, από άλλες καταθέσεις φαίνεται πως έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ότι εντός των δομών της «Κιβωτού» έχουν λάβει χώρα περιστατικά ξυλοδαρμών, απομόνωσης, καταναγκαστικής εργασίας κ.α. εν είδει τιμωρίας σε φιλοξενούμενα παιδιά. Οι τιμωρίες αυτές εκτιμάται από τις εισαγγελικές αρχές ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατρός Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού.

Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο έχουν λάβει κλήσεις για παροχή εξηγήσεων επτά υπάλληλοι της Κιβωτού για κακοποιητικές συμπεριφορές.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ