Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σύνδεσμο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΦΚΑ (ΙΚΑ, στις παροχές) στη Νέα Ιωνία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες από Σύνδεσμο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας.

Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του σωματείου, εκ μέρους του ΔΣ και αναφέρθηκε στις ελλείψεις υπαλλήλων του ΙΚΑ. Ανέφερε ότι, το 2010 το ΙΚΑ εξυπηρετούσε τον Δήμο της Νέας Ιωνίας με 75 υπαλλήλους, ενώ σήμερα εξυπηρετείται και ο Δήμος Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης με 27 υπαλλήλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι συνταξιούχοι.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Στο ΙΚΑ έχουν γίνει παλιότερα τρεις κινητοποιήσεις με αίτημα να προσληφθεί ο ανάλογος αριθμός υπαλλήλων ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Μετά την πρώτη συγκέντρωση, αντί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, έγινε πρόσληψη σε 15 νέους 5μηνους συμβασιούχους. Επάνω, δηλαδή, που οι εργαζόμενοι νέοι μάθαιναν τη δουλειά, απολύονταν. Μετά τη δεύτερη συγκέντρωση, προσλήφθηκαν 18 5μηνοι εργαζόμενοι. Στην Τρίτη συγκέντρωση δεν έκαναν καμία πρόσληψη. Αυτά όσον αφορά τις προηγούμενες κινητοποιήσεις του Σωματείου.

Σήμερα απαιτούμε από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και το ΕΦΚΑ, να κάνουν μαζικές μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι. Δεν γίνεται για ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί σε 1 μήνα, να περνάει ένας χρόνος ή και περισσότερο για να διεκπεραιωθεί. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται όλοι οι ασφαλισμένοι.

Στη συγκέντρωση της Τρίτης, καλέστηκαν και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, όπου και ανταποκρίθηκαν. Στη συνέχεια, το Σωματείο αναφέρθηκε στα ζητήματα της υγείας. Σε σχέση με το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας, όπου έχει ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, απαίτησε το Σωματείο μας, να λειτουργεί το Κέντρο 24 ώρες με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές. Να υπάρχει πρόληψη και σύγχρονα μηχανήματα. Έτσι θα αποσυμφορηθεί και το Νοσοκομείο της Αγίας Όλγας. Σήμερα οι ασφαλισμένοι κλείνουν ραντεβού στα Κέντρα Υγείας, που πολλές φορές είναι πάνω από δύο μήνες. Λίγες μέρες πριν το ραντεβού ειδοποιούνται ότι ο γιατρός λείπει και έτσι χρειάζεται να κλείσουν εκ νέου ραντεβού μετά από άλλους δύο μήνες. αυτό συμβαίνει διότι πολλοί γιατροί έχουν συνταξιοδοτηθεί ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Σε σχέση με τα νοσοκομεία και κυρίως για το Αγία Όλγα, όπου καλείται να εξυπηρετήσει χιλιάδες ασθενείς, από τα Βόρεια Προάστια και όχι μόνο, με τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών είναι αδύνατον. Πολλές κλινικές στην ευρύτερη περιοχή έκλεισαν. Εμείς είμαστε στο πλευρό των γιατρών και νοσηλευτών και απαιτούμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Πρόσφατα το τμήμα των Νεφροπαθών λειτουργεί μόνο μια βάρδια το πρωί, με αποτέλεσμα να έχουν «ξεπηδήσει» ιδιωτικές κλινικές Νεφροπαθών στην περιοχή μας και πολλοί ασφαλισμένοι να πηγαίνουν εκεί. Τονίστηκε ότι γενικότερα όλα τα νοσοκομεία έχουν γίνει νοσοκομεία μιας νόσου, Covid, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία. Αυτό οδηγεί στο να ακούμε ότι πεθαίνουν συνάνθρωποι μας από κορονοιό, αλλά πεθαίνουν και πολλαπλάσιοι, οι οποίοι δεν αναφέρονται, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία και όχι μόνο.

 

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να γίνει επίταξη εδώ και τώρα των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών.

Σήμερα η κυβέρνηση πληρώνει για ΜΕΘ στους ιδιώτες υπέρογκα ποσά. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η θέση της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ κλπ, ήτανε να περάσει η υγεία στους ιδιώτες. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
Το Σωματείο αναφέρθηκε και στα προβλήματα των συντάξεων. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν γίνει περικοπές των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, 8 δις εκατ. Αυτό σημαίνει 8,5 εκατ. κάθε χρόνο σε περικοπές. Αυτά τα λεφτά δεν πήγαν ούτε στην υγεία ούτε στην παιδεία. Πήγαν στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και στους επιχειρηματικούς ομίλους. Το Συνταξιουχικό κίνημα απαιτεί την αποκατάσταση των συντάξεών μας, κύριων και επικουρικών, 13η και 14η σύνταξη και να δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ, που κόπηκε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι συνταξιούχοι φώναζαν συνθήματα όπως:
«ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ»
«ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ»
«ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ»
«ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»
«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΚΡΑΤΙΑ»
Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας. Η πορεία τερμάτισε στην πλατεία Σημηριώτη. Τα Σωματείο κάλεσε τους συναδέλφους για κινητοποιήσεις, άμεσα, στο νοσοκομείο της Αγίας Όλγας και το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας. Τους επισήμανε ότι την οργή και την αγανάκτησή τους πρέπει να την κάνουν οργάνωση και τους κάλεσε να γραφτούν στα σωματεία τους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ. ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ