Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα Ιωνία: Ξεκόλλησε κομμάτι από την οροφή σε αίθουσα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το περιστατικό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε δεύτερο συμβάν με πτώση σοβάδων σε σχολείο μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας αναφέρει σχετικά με το συμβάν: “Μόλις 20 μέρες πριν το 7ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας είχε έρθει στο προσκήνιο λόγω των συγχωνεύσεων τμημάτων όπου οι μαθητές στοιβάζονται σε 26άρια και 27άρια τμήματα εν μέσω πανδημίας.

Σήμερα επανέρχεται για να προστεθεί στα “σύγχρονα” σχολικά κτίρια που είναι ακατάλληλα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το πρωί της Δευτέρας οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας αντίκρισαν ένα βομβαρδισμένο τοπίο στην αίθουσα Συλλόγου Διδασκόντων όταν κομμάτι της οροφής  ξεκόλλησε και έπεσε στο πάτωμα, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν.
Η κυβέρνηση φέρει ευθύνες που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για τη συντήρησή των σχολικών μονάδων αλλά και η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών  για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια.

 

 

Τα παιδιά μας έχουν και ανάγκη και δικαίωμα να μορφωθούν ολόπλευρα, με όλες τις προϋποθέσεις και δυνατότητες του σήμερα χωρίς να φοβούνται ότι θα τους έρθει το ταβάνι στο κεφάλι και δεν θα πλημμυρίζουν οι αίθουσες τους.
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας. Να αναβαθμιστούν πραγματικά τα σχολεία μας χωρίς να φορτώνονται στις πλάτες των οικογενειών. Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους.”

 

Σύλλογος Γ. Σεφέρης: “Συνεχίζεται η “αξιολόγηση” των σχολικών κτηρίων και στον Δήμο Ν. Ιωνίας”

Το περιστατικό σχολίασε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρης αναφέροντας: “Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων στο 7ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας . Ευτυχώς για άλλη μια φορά δεν είχαμε θύματα ή τραυματίες. Όμως πόσο τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές;

Είναι το σχολείο που με απόφαση του υπουργείου και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας συμπτύχθηκαν τα τμήματα πριν 20 μέρες. Είναι ακόμα μία από τις σχολικές μονάδες της περιοχής για τα οποίες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για τη συντήρησή της, αλλά και η δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια. Ευθύνες διαχρονικά έχουν όλες οι δημοτικές αρχές που δεν φρόντισαν να επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Περισσού, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, γιατί είχαν και έχουν τη λογική της εξοικονόμησης πόρων.

 

Στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς για σύγχρονα σχολεία που δεν πέφτουν οι οροφές, που δεν πλημμυρίζουν με τη βροχή, που δε γίνονται επικίνδυνα στον πρώτο σεισμό.

Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ