Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ψήφισμα καταδίκης της δημοτικής αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπερψηφίστηκε το ψήφισμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με το οποίο καταδικάζονται οι πρακτικές της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας.

Το ψήφισμα βρήκε βάση στην απόφαση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Αρ. Χατζησαββίδη, να αποβάλει τον δημοτικό σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Π. Τσουκαλά, από
συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, γεγονός που πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων και ανακοινώσεων τόσο από τη μεριά του κ. Χατζησαββίδη όσο και από την αντιπολίτευση.

Το ψήφισμα που υπέβαλλε η ΛΑ.ΣΥ. στο το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, ενώ η δημοτική αρχή απήχε.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο

Καταγγέλλουμε την υποδαύλιση της ομαλής, εύρυθμης και δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή. Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Αρ. Χατζησαββίδη, να αποβάλει τον δημοτικό σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Π. Τσουκαλά, από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική, αλλά και παράνομη απόφαση, καθώς δεν τεκμηριώνεται από το άρθρο 77 του ν. 4555/2018 για τη Λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (απόφαση 209/2011), τον οποίο αμφισβητεί ευθέως, παρά το γεγονός ότι καθορίζει τη λειτουργία ενός πολλαπλάσιου σε αριθμό οργάνου, ο οποίος δεν δίνει κανένα τέτοιο δικαίωμα αποβολής Δημοτικού Συμβούλου απο τον πρόεδρο, στερώντας του το δικαίωμα να ψηφίσει.

Η τακτική της δημοτικής αρχής να αποφεύγει να δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, να απαντάει στην τεκμηριωμένη κριτική που της γίνεται με ύβρεις, κατασυκοφάντηση συμβούλων, ειρωνεία, έπαρση και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, φανερώνει την αμηχανία της στην υπεράσπιση της χρεοκοπημένης της πολιτικής. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του λαού μας και δεν θα επιτρέψουμε να παραβιάζονται.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ