Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η επιστολή Καρβουνιάρη πυροδότησε εντάσεις στο Δ.Σ. της Ν. Ιωνίας (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επιστολή του Αντιδήμαρχου Δημοτικής Αστυνομίας κ. Καρβουνιάρη αφορούσε την απόφαση αθώωσης του δικαστηρίου προς το πρόσωπο του, σχετικά με την κατηγορία της πρώην Αντιδήμαρχου Παιδείας κας Κατημερτζή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η ανάγνωση της επιστολής από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κουλούρη, πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση εντός του δημοτικού συμβουλίου. Τον λόγο αμέσως ζήτησε η κα Κατημερτζή για να τοποθετηθεί επί του θέματος που την αφορούσε άμεσα, με τον κ. Τσομπάνογλου να ενημερώσει ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει τον λόγο να πάρουν και άλλοι στην αίθουσα που ήταν μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Καρβουνίαρη, όπως ο ίδιος, καθώς και ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει αναψηλάφηση της υπόθεσης στο Δ.Σ.

Εκείνη την ώρα ο κ. Καλογερόπουλος θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα, τονίζοντας ότι η απόφαση είχε αυτή την έκβαση λόγω παραγραφής. Σε εκείνο το σημείο ακολούθησε σφοδρή αντιπαράθεση, συνοδευόμενη με έντονη φρασεολογία, μεταξύ του ιδίου και του κ. Τσομπάνογλου. Ο κ. Κουλούρης σε ρόλο πυροσβέστη προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, αναφέροντας ότι οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος φέρει μία επιστολή στο Δ.Σ. υποχρεούται να την διαβάσει.

Τελικά η κα Κατημερτζή, μετά από ώρα, πήρε τον λόγο και σχετικά με την δικαστική απόφαση δήλωσε ότι “το σκεπτικό της απόφασης που ανέλυσε και η εισαγγελέας και πρέπει να ενημερώσουμε το σώμα, ήταν ότι για τα πρώτα δύο αδικήματα έχει παρέλθει ο χρόνος που κατατέθηκε η μήνυση, καθώς έγιναν πριν από ένα χρόνο, οπότε παραγράφηκαν και το τελευταίο θεωρήθηκε απλή δυσφήμηση και όχι συκοφαντική δυσφήμηση και απηλλάγη γιατί δεν θεωρήθηκε σοβαρό.”

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτικής Αρχής η μη παραχώρηση σχολικής αίθουσας για εκδήλωση του κόμματος

Νέα ένταση προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ο ο κ. Κατιμερτζόγλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, έθεσε ερώτημα στη Δήμαρχο σχετικά με την μη παραχώρησης σχολικής αίθουσα του 7ου γυμνασίου Ν.Ιωνίας για την καθιερωμένη ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του ΚΚΕ, με τις σχολικές επιτροπές να απαντούν ότι αρνούνται την παραχώρηση σε οποιοδήποτε κόμμα, φοβούμενοι την περίπτωση να την ζητήσουν και μέλη της Χ.Α., όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον λόγο αρχικά πήρε η κα Αλατσίδου εκπροσωπώντας την δημοτική αρχή, η οποία τόνισε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ενώ ενημέρωσε ότι υπάρχουν χώροι σε κάθε Δήμο για ανάλογες εκδηλώσεις. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Δήμαρχος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για δική της απόφαση αλλά της σχολικής επιτροπής, αναφέροντας παράλληλα την σχετική νομοθεσία που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Σε εκείνο το σημείο τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τα μέλη της Λ.Σ. να υπενθυμίζουν στη Δήμαρχο ότι σε σχολεία έκανε και εκείνη την προεκλογική της συγκέντρωση. Η κα Θωμαΐδου πάντως παρουσιάστηκε κάθετη στην παραχώρηση της σχολικής αίθουσας.

Τέλος, ένα ακόμα πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτικής Αρχής αποτέλεσαν τα σχολεία της Ν. Ιωνίας, τόσο για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία έγιναν ακόμα πιο έντονα μετά τις τελευταίες σφοδρές βροχοπτώσεις, όσο και διάφορα θέματα που αφορούν τον εξοπλισμό τους, όπως η ενεργειακή πυροπροστασία κ.α.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ