Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

“Σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας” – Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του καταγγέλει πως από τις πρώτες κιόλας μέρες των μαθημάτων η υγεία, καθώς και η ασφάλεια των μαθητών του σχολείο βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο λόγος είναι ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο συνέπεσε με την έναρξη των εργασιών εργοταξίου στο διπλανό οικόπεδο (ΟΤ 150) – το οποίο εφάπτεται του σχολείου – όπου πρόκειται να κατασκευαστεί υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρεται, οι εργασίες ξεκίνησαν χωρίς την απαιτούμενη λήψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας του σχολείου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να πνιγούν στη σκόνη, ενώ μέλη του συλλόγου επισκέφτηκαν το εργοτάξιο, όπου ο παριστάμενος εργοδηγός παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος.

Μετά από τις ενέργειες προς τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τον εντοπισμό της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συνοδεύει το Έργο και για την οποία άπαντες δήλωναν άγνοια, ο Σύλλογος ζητά “την πιστή τήρηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ