Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, το «Κωνσταντοπούλειο» ΓΝ Νέας Ιωνίας (Αγία Όλγα). 

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δώρα Αυγέρη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, την Τομεάρχη Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, το μέλος του Συντονιστικού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Αθήνας Κώστα Βενιώτη και τον Χρήστο Κανλή, στέλεχος του κόμματος και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία».

 

Στο φόντο και της πρόσφατης κοινοβουλευτικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τα αναφερόμενα προβλήματα στον χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου, αλλά και με αφορμή την άσκηση ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσοκομείου στη βάση ενός περιστατικού έκτακτης επέμβασης σε άστεγο, προκειμένου να μη χάσει την όρασή του, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκαν αρχικά με την ελεγχόμενη στο πλαίσιο της ΕΔΕ, διευθύντρια του Οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου, Χρύσα Τερζίδου, η οποία και περιέγραψε τις δυσκολίες που προκύπτουν “από τους  αδικαιολόγητους περιορισμούς στην πραγματοποίηση οφθαλμολογικών χειρουργείων”.

 

 

Εν συνεχεία, ακολούθησε συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, οι οποίοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για σειρά από παθογένειες του νοσοκομείου, αλλά και αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης.” Οι μακρόχρονες αποσπάσεις γιατρών, η απουσία παθολόγων στα εξωτερικά ιατρεία εδώ και 1,5 χρόνο, η υποστελέχωση τμημάτων του νοσοκομείου, οι αναστολές εργασίας, είναι ενδεικτικά προβλήματα που έχουν προκύψει και από τους χειρισμούς της διοίκησης και από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της υγείας, η οποία δημιουργεί όλο και περισσότερους όρους προνομιακής δράσης του ιδιωτικού τομέα. Οι πρόσφατες πιέσεις για μετατροπή του σε μόνο covid νοσοκομείο, έχουν θορυβήσει και το προσωπικό και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που απεύχονται μια τέτοια εξέλιξη.”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τη διοίκηση του «Κωνσταντοπούλειου», με την οποία συζητήθηκαν εκτενώς τα πλέον κρίσιμα θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους. Οι εκπρόσωποι του κόμματος ζήτησαν επίσης την ανάκληση της ΕΔΕ σε βάρος της διευθύντριας του οφθαλμολογικού τμήματος, ενώ ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα για την άμεση αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας, αλλά και μια άλλη προσέγγιση στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και στα θέματα που θίγουν οι εργαζόμενοι. Ως προς το ενδεχόμενο μετατροπής του νοσοκομείου σε μόνο covid, ζήτησαν από τη διοίκηση να το απορρίψει.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ