Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ενδιαφέρον στην εκδήλωση με θέμα τη βία κατά των γυναικών του Συλλόγου Γυναικών Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/2/2022 η εκδήλωσή του Συλλόγου Γυναικών Νέας Ιωνίας, με θέμα τη «Βία κατά των γυναικών».

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι φορέων της γειτονιάς, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΣΕΦΕΡΗΣ»,από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, από το παράρτημα του ΕΣΥΝ και από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδικών σταθμών Ν.Ιωνίας.

Όπως αναφέρεται, η ουσιαστική κουβέντα που αναπτύχθηκε βοήθησε στο να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την ρίζα τις βίας κατά των γυναικών στο χώρο δουλειάς,εκεί όπου σπουδάζει, αθλείται, περνάει τον ελεύθερό της χρόνο. Ακόμη, εκτενής αναφορά έγινε στην αποπροσανατολιστική χρήση του όρου ‘γυναικοκτονία’ ,σε ότι αφορά την ένταξη του στο ποινικό δίκαιο ως αυτοτελές έγκλημα. Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης Δομών και Συμβουλευτικών Κέντρων στον Δήμο μας, που να εξασφαλίζουν την προστασία και ολόπλευρη υποστήριξη των γυναικών που έχουν πέσει θύμα κακοποίησης.

 

 

Σημαντικό ήταν πως μέσα από τη συζήτηση, δόθηκε έμφαση στο ότι η βία δεν είναι μόνο σεξουαλική, αλλά πολύπλευρη και βαθιά ριζωμένη στις εκμεταλλευτικές σχέσεις της βάναυσης καπιταλιστικής κοινωνίας και οικονομίας.

“Ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Ιωνίας μέλος του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, πρωτοστατεί με αγωνιστικές πρωτοβουλίες δυναμώνοντας τον συλλογικό αγώνα για να διεκδικήσουμε τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα, και τις κοινωνικές προυποθέσεις που θα μας εξασφαλίζουν όχι μόνο αξιοπρεπή ζωή με διακαιώματα, αλλά και ισότιμες σχέσεις συντροφικότητας.
Συνεχίζουμε μαχητικά τον αγώνα μας!
Δίνουμε όλες ραντεβού στην μεγάλη συγκέντρωση των φορέων και συνδικάτων της Αττικής, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12:00, στο Σύνταγμα.”, καταλήγει το σχετικό δελτίο τύπου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ