Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δ.Σ. Ν. Ιωνίας: Σφοδρή σύγκρουση για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους και δημότες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν αυτό που σχετιζόταν με την έξαρση της πανδημίας στη πόλη, ένα θέμα που αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, τόσο το γεγονός ότι το πρόβλημα στην πόλη είναι μεγάλο το τελευταίο διάστημα όσο και τα συνεχή κρούσματα που εντοπίζονται στις τάξεις των υπαλλήλων του Δήμου αλλά και οι πρόσφατες απώλειες του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Βλασσά καθώς του εκδότη/δημοσιογράφου κ. Βασίλη Μαγκαναδέλλη, οι οποίες σχετίζονται με την επέλαση του κορωνοϊού στη Ν. Ιωνία, έκαναν το κλίμα στη συνεδρίαση ακόμα πιο βαρύ και τις συγκρούσεις σφοδρότερες.

Χ. Λάμπρου: «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον κορωνοϊό στη Ν. Ιωνία»

Την εισήγηση του θέματος εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» έκανε ο δημοτικός σύμβουλος και παθολόγος στο επάγγελμα κ. Χαράλαμπος Λάμπρου, ο ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μία φορά αναφορικά με την εξάπλωση του ιού στη Ν. Ιωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στον Δήμο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον κορωνοϊό, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» και εν συνεχεία άσκησε δριμύτατη κριτική κατά της Δημάρχου για τον τρόπο που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα, για την έλλειψη ενημέρωσης και διάθεσης συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις, καθώς και για το αν γνωρίζει ή αποκρύπτει τα κρούσματα στους υπαλλήλους του δήμου, ζητώντας παράλληλα να μάθει για το αν υπάρχει ενημέρωση από το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου πραγματοποιούνται έλεγχοι στο προσωπικό του Δήμου λόγω του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τον Δήμο.

Δ. Θωμαΐδου: «Δεν μας αγγίζουν οι κραυγές της αντιπολίτευσης, κάνουμε το καλύτερο για τη πόλη μας»

Η Δήμαρχος κα Δέσποινα Θωμαΐδου στη τοποθέτησή της ανέφερε μεταξύ άλλων: “Τα θέματα δημόσια υγείας είναι υψίστης σημασίας. Η πανδημία δεν αφορά μόνο την πόλη μας αλλά είναι ένα παγκόσμιο γεγονός και βέβαια τα μέτρα που ισχύουν δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν εφαρμόζονται στην πόλη. Από τη πρώτη στιγμή της πανδημίας, σαν δημοτική αρχή, εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε τα σχετικά πρωτόκολλα και έχουμε τηρήσει με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους δημότες μας. Μεμονωμένα κρούσματα στο χώρο ευθύνης μας δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, γιατί ξεφεύγει από τη δική μας αρμοδιότητα και δυνατότητα. Υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και ήμασταν από τους πρώτους δήμους που πραγματοποιήσαμε κυλιόμενο rapid test» ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια επανέλαβε τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζει ο δήμος (απολυμάνσεις, τηλεργασία, ασθενοφόρο, έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας κ.α.) ώστε να θωρακίσει την πόλη απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ αναφέρθηκε και στο μνημόνιο συνεργασίας με το νοσοκομείο Αγία Όλγα, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει εποπτεία για τα κρούσματα στο Δήμο. «Για εμάς είναι σταθερή επιλογή μας ο δρόμος της ομαλότητας και της ασφάλειας των πολιτών μας θα σας παρακαλέσω πολύ να σταματήσουν οι κραυγές και οι ψίθυροι, δεν μας αγγίζουν. Σταματήστε επιτέλους τη μικροπολιτική σε τέτοια ζητήματα, θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δεδομένα αλλάζουν από τη μία εβδομάδα στην άλλη» κατέληξε η Δήμαρχος.

Τα λόγια της Δημάρχου ωστόσο δεν φάνηκε να έπεισαν τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη Δήμαρχο ότι κρύβεται πίσω από τα μέτρα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι κάνει μόνο συστάσεις για τήρηση της ατομικής ευθύνης ενώ στην πόλη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όπως και στις τάξεις των υπαλλήλων του Δήμου.

Μανούρης σε Θωμαΐδου: «Είναι δικιά σας ευθύνη τα κρούσματα στους υπαλλήλους του Δήμου»

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη, κ. Παναγιώτης Μανούρης, στη τοποθέτησή του επιτέθηκε κατά της Δημάρχου, εστιάζοντας στο γεγονός ότι προφασιζόμενη το γράμμα του νόμου δεν μπορεί ή δεν θέλει να επιβάλει στους υπαλλήλους την τήρηση των απαραίτητων  μέτρων προστασίας. «Η Δήμαρχος συνεχίζει να διαβάζει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για ακόμα μία φορά. Τα στατιστικά στοιχεία που ζητάμε δεν είναι παιχνίδια με την υγεία πολιτών ούτε πρόκειται για συζήτηση περί ατομικής ευθύνης. Μιλάμε για υπαλλήλους του Δήμου, τους οποίους καλούμαστε να τους προστατέψουμε πρώτα απ’ όλα και εν συνεχεία να προστατεύσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τους πολίτες και τους συναδέλφους τους. Τελούν κάτω από κάποιες κανονιστικές συνθήκες που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Δεν έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν. Παρατηρούνται θλιβερά φαινόμενα όπως οχήματα του Δήμου, μέσα στα οποία να συνωστίζονται 2 και 3 υπάλληλοι μαζί, ενώ άλλοι υπάλληλοι παρουσιάζονται σαν αρνητές μάσκας. Είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας να λένε κάποιοι ότι δεν θέλουν να κάνουν τεστ και να απαντάει η Δήμαρχος ότι δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε; Αυτή η υπέρβαση, με τη κακή έννοια, της προσήλωσης της στο γράμμα του νόμου εξαντλείται στα ζητήματα που δεν μπορεί να απαντήσει. Δεν γνωρίζει τι κάνουν τα συνεργεία όταν βγαίνουν έξω; Δεν πρόκειται για ατομική ευθύνη, είναι δικιά σας ευθύνη κα Δήμαρχε. Έχετε κρούσματα στο Δήμο γιατί κοροϊδεύετε, στέλνετε υπαλλήλους στο νοσοκομείο για να κάνουν τεστ και υποστηρίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι αν βγουν θετικοί θα έρθουν να σας το πουν από μόνοι τους. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα στη πόλη και δεν μπορούμε να βρούμε ούτε μία μίνιμουμ συνεννόηση σε τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την υγεία. Λυπάμαι που η Δήμαρχος επιδεικνύει την ίδια στάση για ακόμα μία φορά».

Χ. Κανλής: “Η Δημοτική Αρχή με το δόγμα της ατομικής ευθύνης αποποιείται των ευθυνών της”

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία» κ. Χρήστος Κανλής ανέφερε σχετικά: «Η Ν. Ιωνία δυστυχώς βρίσκεται στο αρνητικό προσκήνιο της επικαιρότητας για ακόμα μία φορά μέσα στο τελευταίο χρόνο. Η δημοτική αρχή βάζει συνεχώς μπροστά το δόγμα της ατομικής ευθύνης, πετάει ουσιαστικά το μπαλάκι στην εξέδρα και δεν απαντάει συστηματικά στα ερωτήματα των παρατάξεων. Δηλαδή ο συνάδελφος κ. Καρβουνιάρης που δυστυχώς νοσεί δεν τηρούσε τα μέτρα ατομικής ευθύνης; Παρακαλώ πολύ να δούμε πιο σοβαρά το θέμα. Ο θεσμός του Δημάρχου δεν μπορεί να απαντάει λέγοντας «δεν ξέρω, δεν απαντώ, δεν είναι αρμοδιότητά μου». Η Δήμαρχος πρέπει να έχει άμεση επικοινωνία με τους υπαλλήλους, να γνωρίζει τι συμβαίνει εντός του Δήμου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κανλής.

Κ. Κατιμερτζόγλου: “Σχεδόν ο μισός Δήμος έχει νοσήσει και η Δήμαρχος μιλάει για μεμονωμένες περιπτώσεις”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Κώστας Κατιμερτζόγλου, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Η Δήμαρχος μιλάει και λέει ότι δεν παίζουμε με τα ζητήματα υγείας αλλά παρ’ όλα αυτά έχουμε κρούσματα σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και ταυτόχρονα μιλάει για μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ κόντεψε ο μισός Δήμος να νοσήσει από κορωνοϊό. Η Δήμαρχος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει μία κυβερνητική πολιτική που λέει ότι για την αντιμετώπιση της διασποράς υπάρχει πρωτίστως η ατομική ευθύνη. Με αυτή τη λογική δεν μπορεί να προχωρήσει ο Δήμος.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ