Ελάτε στην παρέα μας

Καλλιθέας

Καλλιθέα: Ανάπλαση της πλ. Δαβάκη, του πάρκου και της αγοράς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την αναμόρφωση της πλατείας Δαβάκη και του γειτονικού πάρκου, που θα δομηθούν σ’ ένα σύγχρονο και πιο λειτουργικό πλαίσιο.

Ήδη η σχετική απόφαση του Πρασίνου Ταμείου, που θα χρηματοδοτήσει το 60% του κόστους 1.000.000 ευρώ έργου, ενώ ο Δήμος Καλλιθέας θα προχωρήσει σύντομα και στους προβλεπόμενους διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με την κατατεθείσα μελέτη, το πάρκο θα αναμορφωθεί ριζικά, τόσο από κηποτεχνικής – αρχιτεκτονικής τοπίου άποψης όσο και καθολικής αναμόρφωσης των όψεων των σκληρών επιφανειών με επεμβάσεις καθαρισμού τους και προστασίας αυτών με σύγχρονη τεχνολογία, ενώ ταυτόχρονα θα εγκατασταθεί αστικός εξοπλισμός με τον οποίο το πάρκο Δαβάκη θα αποτελέσει το πρώτο έξυπνο σημείο της (smart city) ενώ δίνεται μεγάλη προσοχή στην προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία.

Το νέο πρόσωπο του πάρκου θα σηματοδοτηθεί από έξυπνους καθιστικούς πάγκους και πάγκους πληροφόρησης (infokiosk) με υποστήριξη για ΑΜΕΑ, έξυπνο σημείο πληροφόρησης, έξυπνο ηλιακό σταθμό ποδηλάτων και διαδραστικά όργανα παιδικής χαράς.

Κι όπως έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή, δια του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου, το έργο αυτό θα συμπληρωθεί, αναβαθμίζοντας συνολικά έτσι, η αναβάθμιση της αγοράς της πόλης με πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Γρυπάρη, διαμόρφωση προσόψεων και ανάπλαση των πεζοδρομίων από την εφαρμογή του προγράμματος «open mall».

Συνολικά, πρόκειται για έργα που από τη μια θα δώσουν «ανάσα ζωής»  στους κατοίκους της πόλης κι από την άλλη βάζει την Καλλιθέα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην υπόθεση της ανάπλασης της Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ