Δ.Σ. Νέας Ιωνίας: Θέματα προς συζήτηση από την παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

0

Ανακοίνωση εντός της οποίας περιλαμβάνονται ερωτήματα προς συζήτηση για το Δ.Σ. Νέας Ιωνίας εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”.

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

“Η Νέα Ιωνία, ως κατ’ εξοχήν Εμπορικός Δήμος, είχε το προηγούμενο διάστημα εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (Open Malls), που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), με συνδικαιούχους Δήμους, Εμπορικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια.

Σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη συναρμοδίων με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ διαπιστώθηκε η δυστοκία στην υλοποίηση των “Ανοικτών αγορών” και η ανάγκη ενεργοποίησης των Δήμων και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων για να υπάρξει πρόοδος. 

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας:

– Είχε κατατεθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή πρόταση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, για τη δημιουργία Ανοικτών Υποδομών Εμπορίου στην πόλη μας. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίησή του?
-Είχαμε συμφωνήσει στην ιδέα αλλά είχαμε τονίσει τα προβλήματα που θα υπάρξουν στην υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης της τοπικής μας αγοράς λόγω συγκεκριμένων παραλείψεων στην αποτύπωση της τότε υφιστάμενης κατάστασης όσο και στην απουσία μελετών ωρίμανσης του έργου. Ανάλυση υπάρχει τόσο στα πρακτικά της τότε συνεδρίασης του Δ.Σ  όσο και από συγκεκριμένη  αναφορά σε συνέντευξή μου.

– Αν σκοπεύει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το σύγχρονο μοντέλο επιχειρηματικότητας, που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πρόκριμα ανάπτυξης για τους Εμπορικούς Δήμους στην μετά covid εποχή;”

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.