Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δήμος Ν. Ιωνίας: Μετωπική σύγκρουση Χατζησαββίδη με την Αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι “κεραυνοί” του κ. Χατζησαββίδη και το επεισόδιο στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τάραξαν τα νερά στη Ν. Ιωνία.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ .Αριστείδης Χατζησαββίδης, μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας πήρε το όπλο του και με σκληρή ανακοίνωση εξαπέλυσε “κεραυνούς” κατά όσων θεωρεί ότι παρεμποδίζουν συστηματικά την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και προσπαθούν, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, να παρεμποδίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο την έντονη δυσαρέσκεια της αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζησαββίδης έκανε σαφείς τις προθέσεις του για μετωπική σύγκρουση με την αντιπολίτευση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την ψήφιση των Δημοτικών Τελών, όταν και επιτέθηκε ανοιχτά στην παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Γκότση, χαρακτηρίζοντας τους “πολιτικούς απατεώνες”, με αφορμή την απόφαση της δημοτικής παράταξης να μην δεχτεί να τεθεί προς ψήφιση η πρόταση της για τα δημοτικά τέλη σαν μία ενιαία με αυτή της Διοίκησης, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά ήταν “συμπλήρωμα” εκείνης της Δημοτικής Αρχής.

Α. Χατζησαββίδης: “Πρώην πρόεδροι του Δ.Σ. κάνουν μπάχαλο το Δ.Σ., ευτελίζοντας τον θεσμό”

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών επιτέθηκε συνολικά στην αντιπολίτευση για την στάση της όλο αυτό το διάστημα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “η αντιπολίτευση, σχεδόν όλη, έχει ξεφύγει από τον θεσμικό της ρόλο που είναι η κριτική, ο έλεγχος και οι προτάσεις. Έχουν βάλει σε προτεραιότητα την παράλογη παράνομη επιλογή ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ της Δημάρχου και την παρεμπόδιση, με τακτικισμούς, καθυστέρησης σοβαρών αποφάσεων από το Δ.Σ. που αφορούν τους συνδημότες μας” και συνέχισε σε ανάλογο ύφος “Δεν σέβονται καθόλου τους θεσμούς που αφορούν την Δήμαρχο, τον Πρόεδρο, του Δ.Σ. τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Νόμους τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλοι οι πρώην πρόεδροι του Δ.Σ. και άλλα στελέχη, αυθαίρετα διακόπτουν τους συνομιλητές, παίρνουν αυθαίρετα τον λόγο και κάνουν μπάχαλο το Δ.Σ. ευτελίζοντας τον θεσμό. Η πολιτική συγκεκριμένων, δημοτικών συμβούλων ξεπερνά κάθε όριο ανοχής”. 

Αναλυτικά η σχετική τοποθέτηση του κ. Χατζησαββίδη

Χ. Αναμουρλόγλου: “Θα συνεχίσει να είναι άμεση η αντίδραση μας στις φθηνές και αίολες κατηγορίες της Δημάρχου”

Στον κ. Χατζησαββίδη απάντησε άμεσα ο κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο ουσιαστικά “φωτογράφισε” ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών στην ανακοίνωση του. Ο κ. Αναμουρλόγλου αρχικά αντέκρουσε τις κατηγορίες προς την αντιπολίτευση και έπειτα απάντησε επί προσωπικού, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι “υπηρέτησα τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επί 4 χρόνια με συνέπεια και μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Και επειδή και κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, αλλά και στο άρθρο σας αναφερθήκατε επανειλημμένα σε συμπεριφορές πρώην Προέδρων Δημ. Συμβουλίου, να σας υπενθυμίσω ότι αυτά τα 4 χρόνια λοιπόν δεν ήταν λίγες οι φορές που εσείς ο ίδιος διακόπτατε συναδέλφους ή ακόμα και τον Δήμαρχο, όταν ακούγατε κάτι που δεν σας άρεσε. Επομένως μην εκπλήσσεστε, όταν αντίστοιχα στη δική σας διοίκηση συμβαίνει το ίδιο. Όταν η ίδια η Δήμαρχος, η οποία στερείται σοβαρότητας, επιχειρημάτων, πολιτικού λόγου, καταφεύγει σε φτηνές και αίολες κατηγορίες, τότε να μην καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι, η αντίδραση η δική μου, αλλά και των συναδέλφων συμβούλων της αντιπολίτευσης θα είναι άμεση”.

Ο Χ. Αναμουρλόγου απαντά στην ανακοίνωση Χατζησαββίδη για τα Δ.Σ. στη Νέα Ιωνία

Σκληρή κόντρα Χατζησαββίδη – Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή τα Μ.Α.Π.

Το έκρυθμο κλίμα των τελευταίων ημερών στη πολιτική ζωή της Ν. Ιωνίας συνεχίστηκε με νέα πολιτική κόντρα, αυτή την φορά μεταξύ Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτικής Αρχής. Η δημοτική παράταξη με ανακοίνωση της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Διοίκησης και πιο συγκεκριμένα κατά του κ. Χατζησαββίδη, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Ιωνίας για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και τα όσα συνέβησαν σε αυτήν.

Για απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές από πλευράς Διοίκησης κάνει λόγο η ΛΑ.ΣΥ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην ανακοίνωση της κατήγγειλε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χατζησαββίδης απέκλεισε τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσουκαλά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, κάνοντας λόγο για “αυταρχικές πρακτικές” λόγω της στέρησης του λόγου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Είναι βαθιά γελασμένη η Δημοτική Αρχή αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει όσους αντιστέκονται στην εφαρμοζόμενη πολιτική και δίκαια αγωνίζονται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους! Με τον αποφασιστικό μας αγώνα θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, αχρηστεύοντας τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής στην πράξη!”.

Καταγγελία της ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας με αφορμή τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Μάλιστα, τα λεγόμενα της ΛΑ.ΣΥ. υποστήριξε στη συνέχεια και ο δημοτικός σύμβουλός της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο οποίος αναφορικά με όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το ύφος, το ήθος αλλά και την επιχειρηματολογία του κυρίου Χατζησαββίδη την αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας που υφίστανται την χειρότερη Δημοτική Αρχή της Μεταπολίτευσης… Αυταρχισμός και φασιστικές τακτικές. Ποινικοποίηση της άλλης άποψης και ιδιαιτέρως όταν αυτή συμφωνεί σε ένα θέμα με αυτήν άλλου συναδέλφου της Αντιπολίτευσης. Κύριε Αντιδήμαρχε. Ναι φιμώσατε τον κ. Τσουκαλά της ΛΑΣΥ. Ναι παρανόμως μεθοδεύσατε να γυρίσει το θέμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή με προφανή σκοπιμότητα να το περάσετε στα μουλωχτά.” 

Η θέση του Φ. Τσομπάνογλου στην “κόντρα” Χατζησαββίδη – Λαϊκής Συσπείρωσης

Μία μέρα αργότερα, όπως αναμενόταν, ακολούθησε η τοποθέτηση-απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών. “Στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Τσουκαλάς για πολλά χρόνια υποψήφιος Δήμαρχος που δηλώνει ότι εκπροσωπεί την εργατική τάξη μίλησε 15 λεπτά. Όταν έδωσα τον λόγο στον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Παπαδόπουλο, συνεχώς τον διέκοπτε, δεν τον άφηνε να μιλήσει και μετά από πολλές παρατηρήσεις μου, να σέβεται τις διαδικασίες δημοκρατικού διαλόγου και παρακλήσεις μου, να μην παρεμβαίνει αυθαίρετα, αναγκάστηκα να του αφαιρέσω τον λόγο, ως έχω υποχρέωση για την δημοκρατική, παραγωγική λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία είμαι Πρόεδρος” ανέφερε ο κ. Χατζησαββίδης σχετικά και έκλεισε λέγοντας «επειδή αυτή η συμπεριφορά, είναι αντιδημοκρατική, παρελκυστική και παρακμιακή θα φέρω άμεσα σχέδιο Κανονισμού λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής για να ψηφιστεί από τα αρμόδια όργανα. Εμείς ως Δημοτική Αρχή με δημοκρατικές, νόμιμες διαδικασίες και πολύ εργασία, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε και να πετύχουμε την υλοποίηση των προεκλογικών μας υποσχέσεων.”

Ο Α. Χατζησαββίδης απαντά στη ΛΑ.ΣΥ. για την Οικονομική Επιτροπή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ