Δήλωση της Δ. Θωμαΐδου σχετικά με την επιστολή της Χ. Παπαηλιοπούλου

0

Με αφορμή τις τελευταίες αναταράξεις που έχουν λάβει χώρα στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας και αποτέλεσαν αφορμή για την κοινοποίηση σχετικής επιστολής της κ. Χριστίνας Παπαηλιοπούλου που διανεμήθηκε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, η Δήμαρχος Νέα Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου τοποθετήθηκε με μια εκτενή δήλωση στον Τύπο.

Συγκεκριμένα, η Δήμαρχος «έπλεξε» το εγκώμιο της κ. Παπαηλιοπούλου τονίζοντας τη συνεισφορά της στο έργο της παράταξης, αλλά και τη δυναμική παρουσία της στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης εν γένει, και για τον λόγο αυτό τη συνεχάρη για το θάρρος που υπέδειξε στο να εκφράσει αυτά που πιστεύει για τα τεκταινόμενα των Δημοτικών Συμβουλίων.

Επιπλέον, η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με μικρόψυχες και αγοραίες στάσεις και συμπεριφορές η δημοκρατία κύριοι, δεν προχωρά. Ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί και προς το πρόσωπό μου, αναίτια ή με ασήμαντες αφορμές αφού πολλοί εξ υμών, αντιλαμβάνονται ότι στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να συζητούνται τα «πάντα» ανεξάρτητα αν αφορούν τον δημότη και το δημόσιο βίο γενικότερα ή όχι.

Ακολούθως να εκφράζονται με «γηπεδικούς» όρους και βρισιές ανεξάρτητα αν απέναντι τους βρίσκονται γυναίκες τις οποίες θεσμικά η Ιωνιώτικη Κοινωνία επέλεξε να προσφέρουν από ένα διαφορετικό μετερίζι ή όχι. Το πώς οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζονται ως πνευματικοί ταγοί, δημοσιογραφικοί λειτουργοί και θεματοφύλακες της δημοκρατικής λειτουργίας του αυτοδιοικητικού θεσμού είναι πράγματι απορίας άξιον!»

Γενικά, κατέληξε στο ότι στέκεται δίπλα στην κ. Παπαηλιοπούλου τόσο για την ουσία του θέματος όσο και για την πράξη της, να κοινοποιήσει δηλαδή την επιστολή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαβεβαιώνοντας  ότι ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές δεν πρέπει να ξανασυμβούν μέσα ή έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.