Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Γ. Λαζαρίδης: “Η κατάσταση είναι αφόρητη στo Αγία Όλγα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας, Γιάννης Λαζαρίδης, μίλησε στον Χ-Τύπο για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” αλλά και τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας στον Χ-Τύπο αναφέρθηκε αναλυτικά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” τόσο στην στελέχωση όσο και στην λειτουργία του και τόνισε ότι στόχος των κινητοποιήσεων, οι οποίες ξεκινούν από την Τετάρτη (22/1), είναι να βρεθεί επιτέλους μία λύση προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στο Νοσοκομείο.

Για τα σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Ν. Ιωνίας δήλωσε ότι: “Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο Νοσοκομείο και αυτό εστιάζεται στους αναισθησιολόγους. Από το σύνολο των 14 ειδικευμένων γιατρών για τους οποίους υπάρχουν οργανικές θέσεις υπηρετούν αυτή την στιγμή μόνο έξι, εξαιτίας αποχώρησης επικουρικού προσωπικού λόγω  συνταξιοδότησης. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και να λειτουργούν μόνο τα έκτακτα και δύο μόνο χειρουργικά τραπέζια, το ένα για έκτακτα και το άλλο για τακτικά που είναι όμως κυρίως για δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Κάτι που οδήγησε στο να αναβληθούν πάνω από 50 χειρουργεία αυτή την εβδομάδα. Ακόμα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με ακτινολόγους που βγήκαν στην σύνταξη, με την ΩΡΛ Κλινική που δεν δουλεύει, ενώ δεν έχει μπει στην εφημερία το οφθαλμολογικό ιατρείο, το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο αλλά για κάποιους λόγους δεν το έχουν βάλει σε εφημερία.

Τo πρόβλημα αυτό είναι διαχρονικό και έχει να κάνει με την πολιτική που έχει ακολουθηθεί εδώ και αρκετά χρόνια με την μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Απόρροια της κατάστασης αυτής είναι να υπάρχει ένα γερασμένο προσωπικό, ειδικά στους γιατρούς. Η πολιτική που ακολουθούν ήταν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις οι οποίες πληρωνόντουσαν από τον προϋπολογισμό των Νοσοκομείων και όχι από τον γενικό κρατικό προϋπολογισμό ώστε να εμφανίζουν μεγάλα πλεονάσματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λήγουν οι συμβάσεις χωρίς να ανανεώνονται στην συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία προκήρυξη για κάποιες θέσεις που είχε ανακοινωθεί τον Μάιο ακυρώθηκε λόγω διάφορων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν τότε (εκλογές κ.α.).”

Για τις κινητοποιήσεις ανέφερε: “H κατάσταση είναι αφόρητη στην “Αγία Όλγα”, έχει προγραμματιστεί αύριο (22/1) κινητοποίηση στο προαύλιο του Νοσοκομείου και παράσταση στο γραφείο του Διοικητή, ενώ την Παρασκευή το Σωματείο θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στην 1 Υ.ΠΕ Αττικής και παράλληλα θα ζητηθεί συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να δούμε τι μπορεί να γίνει σχετικά. Εμείς ζητάμε να δοθεί μία λύση ώστε να επανέλθει σε κανονικότητα το Νοσοκομείο και να λειτουργήσουν τα χειρουργεία που είναι η ραχοκοκκαλιά του κάθε Νοσοκομείου.”

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αντίστοιχα φαινόμενα θα παρουσιαστούν και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας: “Φοβάμαι ότι αυτό το πρόβλημα θα υπάρξει και σε άλλα Νοσοκομεία πανελλαδικά, ήδη συμβαίνει στον Βόλο και αλλού, καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ανανέωση σε μόνιμο προσωπικό. Οι προσωρινές προσλήψεις με περιορισμένες συμβάσεις εργασίας δυστυχώς δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα”. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ