Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα σε Μαρούσι, Αθήνα και Αγ. Παρασκευή – 20 οχήματα στις φλόγες

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια νύχτα “κόλαση” ήταν η χθεσινή για μέρος της Αττικής, καθώς πραγματοποιήθηκε μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τετάρτης η πυροσβεστική έσπευσε να σβήσει τις φωτιές που είχαν προκληθεί σε οχήματα στο Μαρούσι, στην Αγία Παρασκευή στο Πολύγωνο, στον Υμηττό και στου Φιλοπάππου, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Στην περιοχή του Αμαρουσίου, 12 αυτοκίνητα σταθμευμένα Παγγαίου, Χαϊμαντά και Σωκράτους, Ηροδότου και Δεληγιάννη τυλίχτηκαν στις φλόγες με 20 πυροσβέστες
να καταφτάνουν στα σημεία προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Όσον αφορά την Αγία Παρασκευή, η ζημιά ήταν μικρότερη καθώς ένα ήταν το “άτυχο” όχημα. Το αυτοκίνητο βρισκόταν στην οδό Νότου όταν τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ 5 πυροσβέστες έσπευσαν να προλάβουν τα χειρότερα.

Τέλος, 3 Ι.Χ. την οδό Αρακύνθου στο λόφο Φιλοπάππου, δύο στη συμβολή των οδών Αμασείας και Σινώπης στην περιοχή του Υμηττού, καθώς και άλλα δύο στην οδό Πριγκιποννήσων στο Πολύγωνο, πυρπολήθηκαν από αγνώστους.

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου για τις επιθέσεις

Με αφορμή το πρωτοφανές αυτό γεγονός, ο κ. Βασίλης Μπακάλης, Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου προέβη σε μια εκτενή δήλωση: “Οι κάτοικοι της περιοχής βίωσαν ένα πρωτοφανές σε ένταση και έκταση γεγονός. Ποτέ κατά το παρελθόν δεν μπορούμε να θυμηθούμε κάτι ανάλογο. Σε διπλή εμπρηστική επίθεση στις οδούς Ηροδότου & Δεληγιάννη και Χαϊμαντά & Σωκράτους, κάηκαν πλήθος Ι.Χ. οχημάτων.

Οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος κατόρθωσαν να αποτρέψουν χειρότερες καταστάσεις και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμά. Μένει όμως πίσω η απώλεια περιουσιών και η μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους.

Οι επιθέσεις αυτές, μαζί με την μεγάλη ανησυχία, γεννούν και τεράστια ερωτηματικά. Αναμένουμε τις εξελίξεις της επικαιρότητας και την τυχόν ανάληψη ευθύνης των επιθέσεων ώστε να έχουμε κάποιες πρώτες απαντήσεις.”

[Φωτογραφίες: Βασίλης Μπακάλης]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ