Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Νέας Ιωνίας για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων παιδικών σταθμών Νέας Ιωνίας με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των μονάδων των παιδικών σταθμών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Γονείς που προσπαθούν να καταθέσουν το voucher για να γράψουν τα παιδιά τους για πρώτη φορά στους παιδικούς σταθμούς παίρνουν τηλέφωνα, στέλνουν mail, ψάχνουν μια ανακοίνωση για το πώς θα το κάνουν αυτό και μαθαίνουν το απόγευμα της Πέμπτης 1/9 ότι τελικά οι εγγραφές ξεκίνησαν -στα κρυφά;- το πρωί της ίδιας ημέρας και μάλιστα “κατά προτεραιότητα”! Δηλαδή όποιος πρόλαβε… θέση στον παιδικό σταθμό είδε!

Γονείς που τα έχουν όλα κανονισμένα (!!!) για να πάει το παιδί τους στον 2ο και τον 3ο παιδικό σταθμό (και οι ίδιοι να πάνε στη δουλειά τους) την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, μαθαίνουν την παραμονή ότι τελικά ο σταθμός τους ΔΕΝ θα λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου γιατί γίνονται εργασίες συντήρησης!

Δε μας έφτανε που δε βγάζουμε τον μήνα… Που όσο και να κόψεις π.χ. από το σούπερ μάρκετ για να πληρώσεις το ρεύμα και πάλι δε φτάνουν… Έχουμε και τη δημοτική αρχή να μας προσθέτει νέα προβλήματα και άγχη. Κυβέρνηση και δήμοι θα έπρεπε να εξασφαλίζουν όλα τα παιδιά προσχολικής αγωγής να έχουν μια θέση σε παιδικό σταθμό δωρεάν, όλοι οι γονείς να ξέρουν πού θα βρίσκονται τα παιδιά τους όσο οι ίδιοι βρίσκονται στη δουλειά τους. Για ποια εναρμόνιση, ποια επαγγελματική και ποια προσωπική ζωή μας λέτε;;

Απαιτούμε:

  • Όλα τα παιδιά, για τα οποία έγινε αίτηση εγγραφής, να έχουν θέση σε παιδικό σταθμό του δήμου καλύπτοντας την ανάγκη αυτή με όλες τις απαραίτητες προσλήψεις.
  • Όλοι οι γονείς να ενημερωθούν σήμερα για τον σταθμό που θα πηγαίνει το παιδί τους.
  • Να βρεθεί ΤΩΡΑ λύση για τα τουλάχιστον 100 παιδιά του 2ου και του 3ου παιδικού σταθμού για όσο διαρκέσουν οι εργασίες.

Καλούμε σε

παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 5/9 στις 9 π.μ. στο δημαρχείο και ζητάμε από τη δήμαρχο και την πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ να είναι εκεί και να μας απαντήσουν:

  • αν υπάρχουν παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών,
  • ποιες εργασίες και με ποιο χρονοδιάγραμμα προβλέπονται να γίνουν στους παιδικούς σταθμούς,
  • πόσα παιδιά θα πηγαίνουν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, τι τμήματα διαμορφώνονται και πόσο είναι το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό που θα καλύψει τις ανάγκες τους.

Όλοι οι γονείς μαζί με τα παιδιά μας, γιαγιάδες και παππούδες να είμαστε εκεί!”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ