Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Aταλάντευτη η θέση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για την παραχώρηση του χώρου του π. ΕΟΜΜΕΧ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διεκδικητική συγκέντρωση στο χώρο του π. ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο με ένα και μοναδικό σύνθημα: “Όχι στην εκποίηση, Ναι στην παραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο”.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι από τα Κοινοτικά Συμβούλια. Πήραν το λόγο: οι βουλευτές του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μπαλάφας, η βουλευτής του «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής» Τόνια Αντωνίου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής» Παύλος Χρηστίδης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μοσχάτου-Ταύρου Λευτέρης Χαρμπάτσης.

 

Η εκδήλωση στον χώρο του ΕΟΜΜΕΧ ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Το ιδιαίτερο περιεχόμενο της εκδήλωσης αφορούσε στην εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών σχημάτων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου όπως είναι η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου- Ταύρου, ο Χορευτικός Όμιλος «Ταυρίωνες» και το μουσικό σχήμα της τραγουδίστριας Αναστασίας Νίνου.

 

 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου μεταξύ των άλλων δήλωσε: «…Η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να εμπαίζεται. Είμαστε οι περισσότεροι και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Οι «πρώην αποθήκες ΕΟΜΜΕΧ» συνιστούν «δημόσιο χώρο» γιατί συγκροτούν ένα εμβληματικό σημείο. Το ακίνητο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό τοπόσημο για την πόλη μας ένα μνημείο ιστορικής μνήμης και δεν πρέπει να εκποιηθεί.

Το χρέος της πολιτείας είναι να εξασφαλίσει τη συνέχεια της ιστορικής μας μνήμης και να επανέλθει η κυριότητα του ακινήτου στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε να παραχωρηθεί στον Δήμο και στους πολίτες.

 

 

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τα κόμματα και τους βουλευτές που στήριξαν και στηρίζουν την σημαντική διεκδίκησή μας και τους καλώ να συνεχίσουν τη στήριξή τους μέχρι να πετύχουμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Συνεχίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τον δίκαιο αγώνα μας προκειμένου το κτίριο του π. ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο να παραχωρηθεί στον Δήμο μας και τους πολίτες του.

 

Έχουμε αναθέσει στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά το χώρο του π. ΕΟΜΜΕΧ ώστε οι ενέργειές μας να είναι θεμελιωμένες και αποτελεσματικές στην προσπάθεια που διεξάγουμε για την παραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο μας και στους πολίτες. Η πρότασή μας είναι ρεαλιστική, αξιόπιστη και ιστορικά η ενδεδειγμένη. Είμαστε σίγουροι για τη θετική τελική έκβαση στο δίκαιο αίτημά μας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ