Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Συνάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου με τον Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Τι συζητήθηκε

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου.

Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και αντικείμενο της συζήτησης ήταν πολεοδομικά ζητήματα που αφορούν το Μοσχάτο και τον Ταύρο. Ο Δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου για την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα έργα ανάπλασης της παραλίας, ζητώντας την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής που έχουν αυξηθεί υπερβολικά καθώς και τη συμβολή του Υπουργείου για την προώθηση των έργων.

Έγινε επίσης αναλυτική συζήτηση για το πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τους ιδιοκτήτες των Περιβολίων. Ο Δήμαρχος αφού ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για το πρόβλημα, ζήτησε την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να σταματήσει η ομηρία των ανθρώπων σε μια λαϊκή γειτονιά του Ταύρου, οι οποίοι ταλαιπωρούνται και δεν μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όπως όλοι οι πολίτες σε θέματα ιδιοκτησίας.

Ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε το πρόβλημα και όντας γνώστης των πολεοδομικών θεμάτων επέδειξε ενδιαφέρον για τη λύση του, επιφυλασσόμενος για τη νομική επεξεργασία του θέματος και την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας. Στη συνάντηση μαζί με τον Δήμαρχο ήταν ο Μανώλης Αντωνάκος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου, η Αμαλία Τσιώλη, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Γιώργος Φάκλαρης, Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ