Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Πρόγραμμα γυναικολογικών εξετάσεων από το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που εορτάζεται το μήνα Μάρτιο, εξασφάλισε συνεργασίες με φορείς για Δωρεάν Μαστογραφίες και Τεστ Παπανικολάου με στόχο την πρόληψη και την προστασία της υγείας των γυναικών.

Συγκεκριμένα:

  • Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Α.Ε) και την χορηγία της Εταιρείας «PHARMEX», πρόκειται να υλοποιήσουν ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ μέσω του προγράμματος  «Ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

  • Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 από 9.00 π.μ ως 17.00 μ.μ στη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Πλατεία Δημαρχείου)
  • Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 από 9.00 π.μ ως 17.00 μ.μ στη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου, Πλατεία Μακεδονίας

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε γυναίκες του Δήμου μας ηλικίας από 35 έως 49 ετών και από 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε. Α. Ε. οι προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν οι γυναίκες στο μαστογραφικό αυτό έλεγχο είναι οι εξής:

  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες
  • Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
  • Να μην είναι η γυναίκα σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Οι μαστογραφίες θα πραγματοποιηθούν μόνο κατόπιν προκαθορισμένων ραντεβού στα παρακάτω τηλέφωνα: 2103426414 & 2104832482

  • Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ της 2ης ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ και με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του τράχηλου της μήτρας, απευθύνεται στις γυναίκες του Δήμου (σε Μοσχάτο και Ταύρο) για να κλείσουν ραντεβού και να εξεταστούν με δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ στο Κέντρο Υγείας Μοσχάτου.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν για ραντεβού και σχετικές οδηγίες απευθείας στα τηλέφωνα του Κέντρου Υγείας Μοσχάτου, Κοραή 51, Μοσχάτο, Τηλ. 210 9404206, 2109401899 (κα Τσιτσώνη Λαμπρινή)

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου δήλωσε σχετικά: «Αξιοποιούμε φορείς και χτίζουμε συνεργασίες με στόχο την πρόληψη και την προστασία της υγείας όλων των πολιτών. Δράσεις που υποστηρίζουν και διασφαλίζουν την υγεία των γυναικών είναι για μας προτεραιότητα. Ευχαριστούμε όλους τους συμβαλλόμενους φορείς και προτρέπουμε τις γυναίκες της πόλης μας να φροντίζουν την υγεία τους μέσω των ενδεδειγμένων προληπτικών εξετάσεων».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ