Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Συμπολίτες μου», σαν σήμερα πριν τρία χρόνια μπήκαμε στο πρώτο lockdown- Η ανακοίνωση Μητσοτάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαν σήμερα, τρία χρόνια πριν, στις 22 Μαρτίου 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε για πρώτη φορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας.Εκείνες τις ημέρες ξεκίνησε και η υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών.

Ήταν η αρχή ενός lockdown που τελείωσε στις 4 Μάη. Το καλοκαίρι 2020 οι περιορισμοί και το ωράριο στα μαγαζιά συνεχίστηκαν, ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς επέστρεψε και η απαγόρευση κυκλοφορίας, με μάσκες, με ωράριο καθολικής απαγόρευσης, αλλά και χιλιομετρικούς περιορισμούς στη χρήση των SMS στο 13033.

Από τις 6 τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου 2020 απαγορεύτηκαν οι «άσκοπες μετακινήσεις», στα πλαίσια της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι». Οι εικόνες ήταν πρωτόγνωρες.

Εκείνες τις ημέρες, κάθε απόγευμα στις 18:00 παρακολουθούσαμε την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την οριστική κατάργηση των μέτρων για τον κορονοϊό, που μένει να επισφραγιστεί με την έκδοση σχετικού ΦΕΚ. Λίγες ημέρες μάς χωρίζουν πλέον από την απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς μάσκες και rapid test.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ