Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου καταγγέλλει έλλειψη self test στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, σχετικά με την έλλειψη self test στις σχολικές μονάδες.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, αναφέρει ότι ο αριθμός των self test που έχει προβλεφθεί να παρέχεται στα σχολεία δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες, καθώς δεν παρέχονται επιπλέον test στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που απαιτείται να επανελεγχθούν όταν διαπιστώνεται κρούσμα εκπαιδευτικού ή μαθητή στο σχολείο. Επίσης, δεν παρέχονται καθόλου self test στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στα κυλικεία και στους σχολικούς τροχονόμους που παρέχουν υποστήριξη στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ο Ανδρέας Ευθυμίου αναφέρει ότι ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προσπαθεί, μέσω ιδίων πόρων, να παρέχει self test στις σχολικές μονάδες του, αλλά είναι αδύνατον να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου προτείνει την χορήγηση επιπλέον self test στις κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω και τον εφοδιασμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με test, προκειμένου να καλύπτονται οι επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν ύστερα από θετικά κρούσματα στις σχολικές τάξεις.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στα Προεδρεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Π.Ε.Δ.Α.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ